Αρχική Περιβάλλον Η “Πράσινη Εβδομάδα 2020” της Ευρώπης (βίντεο)

Η “Πράσινη Εβδομάδα 2020” της Ευρώπης (βίντεο)

0
Πράσινη Εβδομάδα
Διαφήμιση

Ξεκίνησαν χθες στις Βρυξέλλες οι εκδηλώσεις “Πράσινη Εβδομάδα 2020″ της Ευρώπης, που φέτος έχει θέμα τη φύση και τη βιοποικιλότητα.

Η τριήμερη ατζέντα θα περιλαμβάνει μια ποικιλία συνεδριών. Αφιερωμένων στο ρόλο της βιοποικιλότητας σε έναν κόσμο μετά την πανδημία. Αλλά και στον αντίκτυπο της στην κοινωνία και την οικονομία.

Μια σειρά εκδηλώσεων θα εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο οι πολιτικές της ΕΕ, όπως η Πράσινη Συμφωνία, μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία και την αποκατάσταση της φύσης. Αφήνοντας της περιθώριο να ανακάμψει και να ευδοκιμήσει.

Η “Πράσινη Εβδομάδα” 2020 της ΕΕ

Μετά την υιοθέτηση μιας νέας στρατηγικής της Ευρώπης για τη βιοποικιλότητα για το 2030 τον Μάιο, η “Πράσινη Εβδομάδα” θα επισημάνει τη συμβολή της βιοποικιλότητας στην κοινωνία και την οικονομία.

Καθώς και τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στη στήριξη και την τόνωση της ανάκαμψης σε έναν κόσμο μετά την πανδημία, φέρνοντας θέσεις εργασίας και βιώσιμη ανάπτυξη.

Η νέα στρατηγική δείχνει πώς η ανάκαμψη είναι μια ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα. Γνωρίζοντας ότι είναι δυνατή η μετασχηματιστική αλλαγή.

Είναι μια ευκαιρία να ξανασκεφτούμε τη σχέση μας με τη φύση. Να αλλάξουμε τις δραστηριότητες που προκαλούν απώλεια βιοποικιλότητας και την ευρύτερη οικολογική κρίση. Καθώς και να σταθμίσουμε τις επιπτώσεις για την οικονομία και την κοινωνία μας.

Η “Πράσινη Εβδομάδα” της ΕΕ θα εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο οι πολιτικές της όπως η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία και την αποκατάσταση της φύσης, αφήνοντάς της περιθώριο για ανάκαμψη και ευημερία.

Η φετινή “Πράσινη Εβδομάδα” θα λειτουργήσει επίσης ως ορόσημο στην πορεία προς τη Διάσκεψη των Μερών (COP 15) της Σύμβασης για τη Βιοποικιλότητα, που έχει προγραμματιστεί τώρα για το 2021.

Εκεί όπου οι παγκόσμιοι ηγέτες θα εγκρίνουν ένα δεκαετές σχέδιο δράσης για τη βιοποικιλότητα. Μία νέα παγκόσμια συμφωνία για τον άνθρωπο και την φύση.

Οι συζητήσεις διερευνούν το ρόλο της βιοποικιλότητας στην κοινωνία και τη βιοοικονομία.

Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στον ρόλο της φύσης και της βιοποικιλότητας στη στήριξη και την τόνωση της ανάκαμψης και της ανάπτυξης στον μετα-πανδημικό κόσμο.

Θα χρησιμοποιηθεί επίσης ως ευκαιρία να σκεφτούμε την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και να επανεξετάσουμε τη σχέση μας με τη φύση, να επανεξετάσουμε τις δραστηριότητες που προκαλούν απώλεια βιοποικιλότητας και την ευρύτερη οικολογική κρίση, και για να σταθμίσουν τις επιπτώσεις για την οικονομία και την κοινωνία μας.

https://www.instagram.com/p/CGkSixSKx47/

Ποιος είναι ο στόχος της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας

Η Πράσινη Συμφωνία στοχεύει να μετατρέψει την Ευρώπη σε μια πρώτη ήπειρο ουδέτερη από το κλίμα ή άνθρακα στον κόσμο. Θέλει να το επιτύχει έως το 2050, μειώνοντας δραστικά τις εκπομπές άνθρακα.

Ο στόχος αυτός ορίζεται επίσης στην Συμφωνία για το Κλίμα του Παρισιού που εγκρίθηκε το 2015 και την οποία υπέγραψε η ΕΕ.

Η ανάγκη επίτευξης ουδετερότητας άνθρακα είναι ζωτικής σημασίας εάν ο κόσμος θέλει να αποφύγει καταστροφικές κλιματικές αλλαγές.

Περιορίζοντας την υπερθέρμανση του πλανήτη κάτω από τους 2 ° C, με προσπάθειες να διατηρηθεί κάτω από 1,5 ° C.

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα δράσης για το περιβάλλον έως το 2020

 

 

Διαφήμιση