Το ελληνικό και γνωστό σε όλους ελληνικό κοντοσούβλι που -εν όψει μάλιστα Τσικνοπέμπτης θα έχει την τιμητική του- ξεχωρίζει στη λίστα του Taste Atlas και βρίσκεται στην κορυφή των καλύτερων πιάτων με χοιρινό κρέας.
Το Taste Atlas ανέδειξε το κοντοσούβλι στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης των καλύτερων πιάτων με χοιρινό κρέας, αποθεώνοντάς το.
Το κοντοσούβλι είναι ένα παραδοσιακό πιάτο αποτελούμενο από μεγάλα κομμάτια χοιρινού κρέατος, μαριναρισμένα με μπαχαρικά, τα οποία τοποθετούνται σε σούβλα και ψήνονται αργά, όπως ο γύρος. Η μαρινάδα αποτελείται συνήθως από σκόρδο, ρίγανη, θυμάρι, πάπρικα, λάδι, χυμό λεμονιού ακόμη και κρασί.
Μετά το μαρινάρισμα, το κρέας τοποθετείται σε σούβλα και ψήνεται στη φωτιά, με αποτέλεσμα ένα πιάτο με πλούσια γεύση και τραγανό περίβλημα, ενώ το εσωτερικό παραμένει μαλακό.
Το κοντοσούβλι συνήθως σερβίρεται σε κομμάτια, συνοδευόμενο από ψωμί, τζατζίκι, ή χωριάτικη, ανάμεσα σε άλλους πιθανούς συνδυασμούς.
Δείτε αναλυτικά εδώ τη λίστα του Taste Atlas.