Αρχική Ειδήσεις Σε δημόσια διαβούλευση ο διαγωνισμός για τα 700 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία και...

Σε δημόσια διαβούλευση ο διαγωνισμός για τα 700 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία και τρόλεϊ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Σε διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης εισήλθε το σχέδιο Τεύχους Διακήρυξης για τη διαγωνιστική διαδικασία ανανέωσης στόλου λεωφορείων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, με αναθέτουσα Αρχή το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και τελικούς ωφελούμενους τους Οργανισμούς Αστικών Συγκοινωνιών στις δύο μητροπολιτικές περιοχές.

0
ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ5
Διαφήμιση

Ο διαγωνισμός για τα 700 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με το ΥΜΕ, εντάσσεται στο σχετικό μεσοπρόθεσμο πλάνο του Υπουργείου, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κοινότητα και τους εμπλεκόμενους φορείς.

Αφορά 700 οχήματα με προεπιλογή αναδόχων για τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία βραχείας, καθώς και ταχείας φόρτισης, αλλά και τρόλεϊ σύγχρονης τεχνολογίας κίνησης.

Παράλληλα, θα προκηρυχθεί σε μορφή Συμφωνίας-πλαίσιο με ανοικτή διαδικασία μέσω Ε.Σ.Η.ΔΗΣ., η οποία εκτιμήθηκε σε συνέχεια ενδελεχούς ανάλυσης ως η πλέον πρόσφορη για την επίτευξη του βέλτιστου αποτελέσματος.

Όλες οι προτάσεις – παρατηρήσεις, που θα υποβληθούν στο πλαίσιο της διαδικασίας της δημόσιας διαβούλευσης, θα αξιολογηθούν από τη Διεύθυνση Επιβατικών Μεταφορών του Υπουργείου.

Η δημόσια διαβούλευση έχει χαρακτήρα μη δεσμευτικής συμμετοχής των δυνητικά ενδιαφερόμενων οικονομικών φορέων, με σκοπό τη συλλογή εποικοδομητικών παρατηρήσεων και σχολίων επί των τεχνικών προδιαγραφών και του ενδεικτικού προϋπολογισμού.

Η διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης ορίζεται σε είκοσι πέντε (25) ημέρες από την ανάρτησή της στον ιστότοπο του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ., δηλαδή έως και τις 4 Αυγούστου 2024.

Με αφορμή την έναρξη της δημόσιας διαβούλευσης, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε: «Με  τη συγκεκριμένη διαγωνιστική διαδικασία, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών επιδιώκει την προμήθεια ενός μεγάλου αριθμού νέων οχημάτων, ικανού να συμβάλλει καθοριστικά στην περεταίρω ανανέωση του γηρασμένου στόλου των Οργανισμών Αστικών Συγκοινωνιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στόχος μας είναι η διαρκής βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό, η εξασφάλιση της προσβασιμότητας στα μέσα μαζικής μεταφοράς και ο περιορισμός της ατμοσφαιρικής ρύπανσης του μεταφορικού έργου, που εκτελούν οι οδικές συγκοινωνίες.

Προχωράμε συντεταγμένα και με συνέπεια σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επίτευξή του».

Διαφήμιση