Αρχική Ειδήσεις Αχαρνές: Υπό έλεγχο η φωτιά-Μεγάλες ζημιές σε εργοστάσια

Αχαρνές: Υπό έλεγχο η φωτιά-Μεγάλες ζημιές σε εργοστάσια

Με το φως της ημέρας η εικόνα στο πύρινο μέτωπο στις Αχαρνές μοιάζει να είναι βελτιωμένη, αφήνοντας πίσω της ένα καμένο εργοστάσιο και ζημιές στις γύρω εγκαταστάσεις!

0
FOTIA MENIDI 2
Διαφήμιση
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις πέρασαν ένα δύσκολο βράδυ για να καταφέρουν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά που ξέσπασε στις Αχαρνές και συγκεκριμένα στο ρέμα της Χελιδονούς γύρω στις 23.00 σε οικοπεδικούς χώρους ανάμεσα σε εργοστάσια.
Στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας εστάλησαν δύο μηνύματα μέσω 112 σε κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, καλώντας τους να είναι σε ετοιμότητα αλλά και να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους με κλειστά παράθυρα λόγω των πυκνών καπνών.

Συγκεκριμένα, πλέον η φωτιά στις Αχαρνές βρίσκεται υπό έλεγχο κοντά στο ρέμα της Χελιδονούς, στο δήμο Αχαρνών. Ωστόσο, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, επεκτάθηκε γρήγορα και σε εργοστάσια, βιοτεχνίες και αποθήκες. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η επιχείρηση με τα χαρτικά καίγεται ολοσχερώς ενώ η φωτιά στην επιχείρηση με τα πλαστικά έχει σχεδόν σβήσει.

​Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι επίγειες δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και στο σημείο επιχειρούν 88 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 24 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές πυροσβέστες.Δύο μηνύματα μέσω 112 εστάλησαν σε κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Το πρώτο μήνυμα ενημέρωνε τους πολίτες για την πυρκαγιά ζητώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών ενώ το δεύτερο καλούσε όσους βρίσκονται κοντά στο Ρέμα της Χελιδονούς να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω του καπνού.

«Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση για την κατάσβεση της φωτιάς, η οποία έχει μπει μέσα σε ένα εργοστάσιο χάρτου, έχει κάψει τον εξωτερικό περίβολο, αντικείμενα τα οποία ήταν αποθηκευμένα, έχει μπει στο εσωτερικό και όπως καταλαβαίνουμε από τη μάχη που δίνουν οι πυροσβέστες κατακαίει τα πάντα και στο εσωτερικό υπάρχει η ιδιαίτερη καύσιμη ύλη στο συγκεκριμένο εργοστάσιο. Σύμφωνα με τους αρμοδίους θα χρειαστούν ακόμη αρκετές ώρες και πάρα πολλοί τόνοι νερό προκειμένου να μπορέσουν να σβήσουν τη συγκεκριμένη φωτιά».

Τα πυροσβεστικά οχήματα με κανόνια νερού επιχειρούν να ρίξουν εντός του εργοστασίου χαρτικών, καθώς είναι δύσκολο και επικίνδυνο ακόμα και για τη στατικότητα να μπορέσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις να μπουν μέσα. Ο καπνός που έχει κατακλύσει την περιοχή είναι ιδιαίτερα τοξικός και λόγω των ισχυρών ανέμων μεταφέρεται σε μεγάλη απόσταση, γι’ αυτό και δόθηκε εντολή στους κατοίκους της περιοχής αν χρειαστεί να μετακινηθούν.

fotia menidi jpg 1024x597
Η εικόνα της πυρκαγιάς στις Αχαρνές χθες το βράδυ, 9 Ιουλίου 2024

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Τροχαίας, λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή των Αχαρνών, παραμένει σε ισχύ η εκτροπή των οχημάτων στην οδό Τατοΐου, από το ύψος της οδού Δεκελείας ως το ύψος της λεωφόρου Καραμανλή. Στα υπόλοιπα σημεία διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία.

Η τελική αποτίμηση των ζημιών θα γίνει αφότου ολοκληρωθεί η κατάσβεση ενώ την προανάκριση για να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς θα διεξάγει η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ).

Διαφήμιση