Αρχική Ειδήσεις Υποχωρεί ο καύσωνας-Μπουρίνια αναμένονται στη Β. Ελλάδα

Υποχωρεί ο καύσωνας-Μπουρίνια αναμένονται στη Β. Ελλάδα

0
kafsonas
Διαφήμιση

Τις προθέσεις του να υποχωρήσει δείχνει από σήμερα, Παρασκευή 14 Ιουνίου ο καύσωνας, φέρνοντας ωστόσο μίνι καταιγίδες και μπουρίνια στις περιοχές της Β. Ελλάδας.

Η θερμοκρασία και ο καύσωνας υποχωρούν μέχρι νεωτέρας σταδιακά από σήμερα σε όλες τις περιοχές, ενώ στη Βόρεια Ελλάδα αναμένονται και καταιγίδες που θα συνοδεύονται με ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια) σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Χθες ήταν μια ιστορικά ζεστή ημέρα.

Πάντως, σε 136 σταθμούς από τους 500 του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το θερμόμετρο ξεπέρασε και τους 40 βαθμούς. Ρεκόρ θερμοκρασίας είχαμε και στις Κυκλάδες με το θερμόμετρο στη Μήλο 44 βαθμούς, αλλά στην Νάξο έφτασε τους 40, τους 39 στη Μύκονο. Πρώτη φορά πριν τις 15 Ιουνίου στην Αθήνα το θερμόμετρο έφτασε τους 42 βαθμούς με συνεχείς μετρήσεις από το 1890!!!

bourini

Σήμερα, Παρασκευή η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα θα παραμείνει όμως υψηλά στα νότια στους 38 με 39 βαθμούς και πιθανόν τοπικά στο εσωτερικό της Κρήτης και 40 βαθμούς. Ενα ψυχρό μέτωπο που κατέρχεται από τα Βαλκάνια θα δώσει όχι μόνο στις γειτονικές χώρες καταιγίδες αλλά και στη βόρεια Ελλάδα δίνοντας τη λήξη του καύσωνα. Μάλιστα τοπικά αυτές οι καταιγίδες μπορεί να είναι ισχυρές και να συνοδεύονται με ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια) ή και (στη Θράκη) και από χαλάζι

Στην Αθήνα σήμερα στο κέντρο της πόλης στους 37 βαθμούς, το Σαββατοκύριακο στους 33-34 βαθμούς.

Τέλος, στην Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία σήμερα θα κυμανθεί στους 33 βαθμούς, ενώ το Σαββατοκύριακο δεν θα ξεπεράσει τους 31-32 βαθμούς.

Διαφήμιση