Αρχική Ειδήσεις Βέροια: Ο καιρός τρελάθηκε-Kαύσωνας στη χώρα-Μπουρίνι με ζημιές στην Βέροια

Βέροια: Ο καιρός τρελάθηκε-Kαύσωνας στη χώρα-Μπουρίνι με ζημιές στην Βέροια

0
veroia
Διαφήμιση

Αν και η Πέμπτη, 13 Ιουνίου ήταν μια δύσκολη ημέρα λόγω καύσωνα για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, η Βέροια δοκιμάστηκε από ένα καλοκαιρινό μπουρίνι, με δυνατούς ανέμους που προκάλεσαν καταστροφές.

Την ώρα που η χώρα έχει μετατραπεί σε καμίνι, με τη θερμοκρασία σε αρκετές περιοχές να ξεπερνάει τους 42 βαθμούς Κελσίου, στη Βέροια ένα δυνατό μπουρίνι το βράδυ της Πέμπτης 13 Ιουνίου, προκάλεσε αρκετά προβλήματα.

Χαρακτηριστικό της σφοδρότητας των ανέμων, ήταν οι πτώσεις δέντρων σε διάφορα σημεία εντός και εκτός πόλης.

Από την ξαφνική κακοκαιρία, ένα μεγάλο δέντρο στην οδό Ελιάς κοντά στην πλατεία, «ξηλώθηκε» και έπεσε στο οδόστρωμα. Στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την απομάκρυνση του δέντρου και την απελευθέρωση του δρόμου. Δέντρο ξεριζώθηκε και στην Γέφυρα Κούσιου, καταπλακώνοντας ένα ΙΧ. Εκτός από δέντρα σημειώθηκαν και πτώσεις σε κολώνες της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα η μισή πόλη από τον Αγ. Αντώνιο έως το Εργοχώρι να μείνει χωρίς ρεύμα.

Πιο συγκεκριμένα, στην περιοχή παλιό Κτηνιατρείο κοντά στο κέντρο, έπεσε πλατάνι πάνω σε τέσσερις κολόνες της ΔΕΗ. Στο γυμνάσιο Μακρυχωρίου, έπεσαν πέντε δέντρα στην αυλή του σχολείου.

Συνεργεία του Δήμου, της Περιφέρειας και της ΔΕΔΗΗΕ σπεύδουν να αποκαταστήσουν τις ζημιές που έχουν προκληθεί, ενώ η Πυροσβεστική δέχεται συνεχώς κλήσεις για απομάκρυνση δέντρων και μεγάλων κλαδιών.

Διαφήμιση