Αρχική Special Topics ΣΠΑΥ- Ίδρυμα Γεώργιος Μ. Μίχαλος: Στον Υμηττό το πρώτο μονοπάτι “Διαλόγων Νισύρου”

ΣΠΑΥ- Ίδρυμα Γεώργιος Μ. Μίχαλος: Στον Υμηττό το πρώτο μονοπάτι “Διαλόγων Νισύρου”

0
MihalosFoundation SPAY 0
Η ομάδα του ΣΠΑΥ στη δράση δημιουργίας του «Μονοπατιού των Διαλόγων της Νισύρου Ίδρυμα Γεώργιος Μ. Μίχαλος».
Διαφήμιση

Mε επιτυχία ολοκληρώθηκε η  κοινή δράση  του «Ιδρύματος Γεώργιος Μ. Μίχαλος – Αειφορία της Νισύρου» ΑΜΚΕ και του ΣΠΑΥ για τη δημιουργία Διανησιωτικών Δικτύων Μονοπατιών.

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, Το «Ίδρυμα Γεώργιος Μ Μίχαλος – Αειφορία της Νισύρου» ΑΜΚΕ και ο ΣΠΑΥ (Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού) παρουσίασαν το «Μονοπάτι των Διαλόγων της Νισύρου Ίδρυμα Γεώργιος Μ. Μίχαλος».

Πρόκειται για την πρώτη ενέργεια υλοποίησης του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του «Ιδρύματος Γεώργιος Μ. Μίχαλος» και του ΣΠΑΥ, το οποίο συνυπέγραψαν στο περιθώριο των «Διαλόγων της Νισύρου 2023» ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, κ. Γιάννης Κωνσταντάτος με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος κ. Παναγιώτη Γ. Μίχαλο, ενώνοντας έτσι  τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία Νησιωτικών και Διανησιωτικών Δικτύων Μονοπατιών.

MihalosFoundation SPAY 2
To Ιδρυτικό Μέλος του Ιδρύματος, Μηχανικός Ορυκτών Πόρων, MBA, Συνιδρυτής EQS THALIS κ. Δημήτρης Βογανάτσης, ο Γεν. Γραμματέας του Ιδρύματος «Γεώργιος Μ. Μίχαλος», Καθηγητής ΕΜΠ και πρώην Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Κωνσταντίνος Μαθιουδάκης, το Ιδρυτικό Μέλος του Ιδρύματος και Δ/νων Σύμβουλος Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. κ. Κωνσταντίνος Τριάντης, ο Ευρωβουλευτής, Καθηγητής, πρ. Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Ιδρυτικό Μέλος του Ιδρύματος, κ. Γιάννης Μανιάτης, ο απερχόμενος Πρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, ο και Πρόεδρος του «Ιδρύματος Γεώργιος Μ. Μίχαλος» κ. Παναγιώτης Γ. Μίχαλος, το μέλος ΔΣ του Ιδρύματος κ. Θεοδώρα Ράλλη, o νέος Πρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δήμαρχος Παιανίας κ. Ισίδωρος Μάδης και ο Πάτερ Θεόδωρος Γεωργίου του Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας Αργυρούπολης.

Ξεκινώντας από τον Υμηττό, το πρώτο «Βουνό Μηδενικών Αποβλήτων» της χώρας, οι δύο φορείς δημιούργησαν «Το Μονοπάτι των Διαλόγων της Νισύρου Ίδρυμα Γεώργιος Μ. Μίχαλος», το οποίο αποτελεί τμήμα της 1ης Zero Plastic Διαδρομής στον Υμηττό, στοχεύει να φέρει σε επαφή τους επισκέπτες με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Νισύρου, του νησιού – ηφαιστείου που βρίσκεται στην άκρη του Νοτιοανατολικού Αιγαίου. Γι’ αυτόν τον λόγο, συμβολικά το πρώτο τμήμα του Μονοπατιού, στον Υμηττό, έχει μήκος 300 μέτρα, όση είναι και η διάμετρος του Κρατήρα «Στέφανος» στη Νίσυρο, του σημείου όπου διεξάγεται ετησίως το Forum «Διάλογοι της Νισύρου».

 

MihalosFoundation SPAY 3
Ο απερχόμενος Πρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, Ευρωβουλευτής, Καθηγητής, πρ. Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Ιδρυτικό Μέλος του Ιδρύματος κ. Γιάννης Μανιάτης, ο Πρόεδρος του «Ιδρύματος Γεώργιος Μ. Μίχαλος» κ. Παναγιώτης Γ. Μίχαλος και ο o νέος Πρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δήμαρχος Παιανίας κ. Ισίδωρος Μάδης συμμετέχουν στη δράση δημιουργίας του «Μονοπατιού των Διαλόγων της Νισύρου Ίδρυμα Γεώργιος Μ. Μίχαλος».

Αυτή είναι η αρχή των Διανησιωτικών Μονοπατιών που θα δημιουργούνται με πρωτοβουλία του απερχόμενου Προέδρου του ΣΠΑΥ, Δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Γιάννη Κωνσταντάτου και του Προέδρου του «Ιδρύματος Γεώργιος Μ. Μίχαλος» κ. Παναγιώτη Γ. Μίχαλου, γεφυρώνοντας έτσι τον Υμηττό και τη Νίσυρο μέσω  ενδιάμεσων νησιών.

Σημειώνεται ότι με  γνώμονα τη διαφύλαξη, αλλά και την ανάδειξη των σημείων πρασίνου με απαράμιλλη ομορφιά και υψηλή ιστορική αξία, αντίστοιχες δράσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τον καθαρισμό και τη φροντίδα μονοπατιών, θα ακολουθήσουν σε απομακρυσμένα νησιά, με την πρώτη να  πραγματοποιείται στην άλλη άκρη της αλυσίδας μονοπατιών, τη Νίσυρο, κατά τη διάρκεια των «Διαλόγων της Νισύρου 2024».

MihalosFoundation SPAY 4
Ο απερχόμενος Πρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, κ. Γιάννης Κωνσταντάτος και ο Πρόεδρος του «Ιδρύματος Γεώργιος Μ. Μίχαλος» κ. Παναγιώτης Γ. Μίχαλος.

Οι Πρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, κ. Γιάννης Κωνσταντάτος με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος κ. Παναγιώτη Γ. Μίχαλο ευχαρίστησαν όλους τους εθελοντές που συμμετείχαν στον καθαρισμό του Μονοπατιού και υπογράμμισαν την ανάγκη περαιτέρω ευαισθητοποίησης των συμπολιτών μας για την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάγκη αποκατάστασης των οικοσυστημάτων, στα οποία ζούμε, κινούμαστε και απολαμβάνουμε τις ομορφιές τους καθημερινά. Επεσήμαναν, δε, την κοινή επιθυμία να επεκτείνουν την υλοποίηση της πρωτοβουλίας και σε άλλα μέρη της Ελλάδας.

 

Διαφήμιση