Αρχική Special Topics Σε “τροχιά” αναδιάρθρωσης ο σιδηρόδρομος-Τί συμφώνησαν οι νέες διοικήσεις ΟΣΕ-Hellenic Train

Σε “τροχιά” αναδιάρθρωσης ο σιδηρόδρομος-Τί συμφώνησαν οι νέες διοικήσεις ΟΣΕ-Hellenic Train

Την κατάλληλη “θεραπεία” για τις παθογένειες που υπάρχουν στη λειτουργεία του ελληνικού σιδηρόδρομου αναζητούν οι νέες διοικήσεις της Hellenic Train και του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ).

0
γρηγορα τρενα
Διαφήμιση
Ο ελληνικός σιδηρόδρομος και η εύρυθμη λειτουργία αυτού βρέθηκαν στο επίκεντρο της πρώτης συνάντησης των νέων διοικήσεων της Hellenic Train και του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος, με σκοπό τον συγκερασμό των απόψεων μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών και σε κλίμα σύμπνοιας και κατανόησης των αναγκών.
Με δεδομένο ότι και οι δυο πλευρές είναι αποφασισμένες να θεραπεύσουν παθογένειες αλλά και δυσλειτουργίες του παρελθόντος, κατά την πρώτη αυτή συνάντηση εκφράστηκε η βούληση για την ανάπτυξη ενός σύγχρονου, γρήγορου, άνετου και ασφαλούς ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου, σε πλήρη διαλειτουργικότητα με τα ευρωπαϊκά αντίστοιχα δίκτυα.
Στη συνάντηση των δυο πλευρών στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος τού ΟΣΕ κ. Γιάννος Γραμματίδης, ο Πρόεδρος της Ηellenic Train κ. Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος τού ΟΣΕ κ. Παναγιώτης Τερεζάκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Train κ. Roberto Rinaudo, οι νέες Διοικήσεις συμφώνησαν τα εξής:
– Tην περαιτέρω απόλυτη αυστηροποίηση της τήρησης του Γενικού Κανονισμού Κυκλοφορίας και την εντατικοποίηση των ελέγχων ασφαλείας του σιδηροδρομικού συστήματος.
– Tην περαιτέρω ενίσχυση με μέσα και εξειδικευμένο προσωπικό του κοινού Κεντρικού Ρυθμιστή Κυκλοφορίας και τη θεσμοθέτηση επιπλέον κοινών διαδικασιών για την ασφάλεια.
– Την ρύθμιση όλων των εκκρεμοτήτων και οικονομικών διαφορών του παρελθόντος των δύο οργανισμών.
Τέλος, αποφασίσθηκε η πραγματοποίηση τακτικών συντονιστικών συσκέψεων μεταξύ των Διοικήσεων των δύο οργανισμών για την διαμόρφωση στρατηγικών, αλλά και για την άμεση και συντονισμένη αντιμετώπιση και επίλυση τρεχόντων θεμάτων που αντιμετωπίζει ο ελληνικός σιδηρόδρομος.

 

 

Διαφήμιση