Αρχική Special Topics - 2 H ηλεκτροκίνηση κα η μικροκινητικότητα στο 4ο Electric + Micro Mobility Forum:

H ηλεκτροκίνηση κα η μικροκινητικότητα στο 4ο Electric + Micro Mobility Forum:

0
1K7A0336
Διαφήμιση

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 4ου Electric + Micro Mobility Forum, του μοναδικού συνεδρίου για την ηλεκτροκίνηση και τη μικροκινητικότητα, το οποίο διεξήχθη για 4η συναπτό έτος, στις 7 Ιουνίου, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.

1K7A0395

Με τη συμμετοχή 26 ομιλητών, 23 εταιριών και πάνω από 150 στελεχών της αγοράς, το συνέδριο για ακόμα μια χρονιά πέτυχε στο να συνεχίζει τον δημόσιο διάλογο γύρω από τις νέες τεχνολογίες στις Μεταφορές αλλά και να θίξει σημαντικά ζητήματα που άπτονται του κλάδου της ηλεκτροκίνησης και της κινητικότητας εν γένει.

1K7A0101

Όπως κάθε φορά, έτσι και φέτος, στον προαύλιο χώρο του εκθεσιακού βρέθηκαν πολλά και διαφορετικά ηλεκτρικά οχήματα, από επιβατικά EVs και microcars μέχρι ηλεκτρικά σκούτερ και ηλεκτρικά πατίνια, για τα οποία οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν αλλά και να τα δουν από κοντά.

Τις εργασίες του συνεδρίου χαιρέτησαν ο Γ.Γ. Υποδομών και Μεταφορών, κ.Γιάννης Ξιφαράς και ο Γ.Γ. Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, κ.Ευθύμιος Μπακογιάννης. Χαιρετισμό απηύθηναν επίσης ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, Ναύαρχος Λ.Σ., κ.Κωνσταντίνος Γκώνιας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων κ.Θανάσης Τσιάνος και ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Εισαγωγέων Μοτοσυκλετών Ελλάδος, κ. Ευάγγελος Σπανός.

Στην 1η ενότητα του συνεδρίου αναλύθηκαν και παρουσιάστηκαν προτάσεις από το χώρο της μικροκινητικότητας, του shared mobility και του Mobility as a Service, αλλά και τονίστηκαν ζητήματα οδικής ασφάλειας με ελάφρά ηλεκτρικά μέσα.

electric car

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε το πρώτο roundtable επί ελληνικού εδάφος με θέμα το ρυθμιστικό πλαίσιο γύρω από τους κοινόχρηστους στόλους οχημάτων και τη λειτουργία των παρόχων διαμοιραζόμενης κινητικότητας.

1K7A0800

Στην 2η ενότητα δήλωσαν το «παρών» οι σημαντικότεροι πάροχοι ενέργειας και φόρτισης αλλά και προμηθευτές/διανομείς λύσεων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ ακολούθησε roundtable με θέμα το ελληνικό δίκτυο φόρτισης EVs.

electric bicycle

Στην 3η ενότητα παρουσιάστηκαν νέα ηλεκτρικά οχήματα στην ελληνική αγορά, λύσεις από τον τομέα των πληρωμών, λύσεις πυρόσβεσης για μπαταρίες Ιόντων Λιθίου, ενώ συζητήθηκε το ζήτημα των εκτιμήσεων ζημιών και ασφάλισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Μέγας χορηγός του συνεδρίου ήταν η BSpot Mobility.

Δείτε το video των ομιλιών και των roundtables εδώ

 

Διαφήμιση