Αρχική Special Topics Ρομπότ στα “άδυτα” της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας-Βίντεο

Ρομπότ στα “άδυτα” της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας-Βίντεο

Με βοηθό και βασικό “εργαλείο” ένα μικροσκοπικό ρομπότ η αρχαιολογική κοινότητα επιχειρεί να εισχωρήσει στα άδυτα της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας, που αποτελεί και ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου!

0
andres dallimonti 3lliBG4a5sI unsplash
Διαφήμιση

Η αποστολή για το μικροσκοπικό ρομπότ είναι να αποκαλύψει τα μυστικά από το εσωτερικό της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας, στο πλαίσιο των αρχαιολογικών ανασκαφών και των προσπαθειών τους να κατανοήσουν τον αρχαίο αιγυπτιακό πολιτισμό, που αιώνες τώρα προσπαθούν!  Άλλωστε η δυσκολία για σαφή εικόνα στο εσωτερικό της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας, που θεωρείται ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου, έχει εξάψει το ενδιαφέρον των αρχαιολόγων αλλά και του απλού κόσμου, γεννώντας όλα αυτά τα χρόνια διάφορα σενάρια γύρω από τον τρόπο δημιουργίας της.

Μάλιστα, πολλοί είναι εκείνοι οι άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι έχουν δει τουλάχιστον ένα βίντεο που απεικονίζει την συγκεκριμένη πυραμίδα να χτίζεται από εξωγήινους!

Είναι ενδιαφέρον ότι η μυστική καταπακτή ανακαλύφθηκε ήδη από το 1993, αλλά οι αρχαιολόγοι δεν είχαν την απαραίτητη τεχνολογία για να εξερευνήσουν σωστά την περιοχή.

Παρ’ όλα αυτά ένα ρομπότ απέκτησε υλικό και σπάνια πλάνα από ανεξερεύνητες περιοχές της πυραμίδας. Πίσω στο 2011 και μια ομάδα ερευνητών αποφάσισε να δημιουργήσει ένα ρομπότ που θα μπορούσε να κινηματογραφήσει το εσωτερικό του φρεατίου για να δει τι υπήρχε μέσα. Με την ονομασία «The Djedi Project», διεθνείς και Αιγύπτιοι εμπειρογνώμονες συνεργάστηκαν για τη δημιουργία της συσκευής.

1 2024 06 11t150721.745

Μιλώντας για το ρομπότ, ο καθηγητής Rob Richardson, μέλος της ερευνητικής ομάδας Ρομποτικής στο Leeds, δήλωσε: «Το ρομπότ έπρεπε να είναι εξαιρετικά ελαφρύ – και στο τέλος το καταφέραμε να φτάσει τα 5 κιλά. Επειδή ήταν τόσο ελαφρύ, δεν απαιτούσε πολλή ενέργεια – στο τέλος, οι προκλήσεις άρχισαν να γίνονται ευκαιρίες. Αναπτύξαμε ένα σύστημα που μετακινούσε το ρομπότ πολύ απαλά μέσα στο στενό διάδρομο».

Τελικά, το έργο προχώρησε στην κινηματογράφηση του χώρου και έφερε στην επιφάνεια ένα σωρό μυστικά μέσα από το φρεάτιο της πυραμίδας.

 

Διαφήμιση