Αρχική Ειδήσεις “Ραντεβού” για δεντροφύτευση από το ΕΕΑ σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων

“Ραντεβού” για δεντροφύτευση από το ΕΕΑ σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων

0
fiteysi dentron
Διαφήμιση
Φύτευση δεκάδων δέντρων, το κόστος της οποίας έχει αναλάβει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024 στο Άλσος Ευελπίδων.
Υπενθυμίζεται ότι η 5η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ότι, την τιμά με μία δεντροφύτευση στο κέντρο της Αθήνας, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων.
Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας θα βρεθούν στο Άλσος Ευελπίδων την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024, στις 13:00, όπου και θα στείλουν φιλοπεριβαλλοντικό μήνυμα μέσα από τη φύτευση δεκάδων δέντρων.
Η δράση γίνεται με την συμβολή και της WE4ALL, με την οποία υπήρξε συνεργασία και σε προηγούμενες δεντροφυτεύσεις που έκανε πριν από λίγους μήνες το επιμελητήριο, σε περιοχές της Αττικής που είχαν πληγεί από καταστροφικές πυρκαγιές.
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, πρόθεση του επιμελητηρίου αλλά και του δήμου είναι να συνεχιστεί η συνεργασία τους και να γίνουν το επόμενο διάστημα και άλλες δεντροφυτεύσεις σε άλλα σημεία του κέντρου της πόλης, προκειμένου να αποκτήσει η πρωτεύουσα περισσότερο πράσινο.
Όπως σημειώνει σε δήλωση του ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου: «Μία κινέζικη παροιμία λέει: “Η καλύτερη χρονική στιγμή να φυτέψεις ένα δέντρο είναι 20 χρόνια πριν. Η επόμενη καλύτερη στιγμή είναι τώρα.”
Για εμάς και το Δήμο λοιπόν αυτό το «τώρα» θα είναι την Τετάρτη το πρωί, στο Άλσος Ευελπίδων. Γιατί αν θέλουμε πραγματικά να στείλουμε ένα περιβαλλοντικό μήνυμα, οφείλουμε να προχωρήσουμε στις ανάλογες δράσεις. Και εμείς στο Ε.Ε.Α, όπως έχουν δείξει και οι άλλες δεντροφυτεύσεις που έχουμε υλοποιήσει τα τελευταία χρόνια, μιλάμε με πράξεις. Στόχος μας, αλλά και του Δήμου, μία πιο πράσινη και πιο φιλική προς τον άνθρωπο πόλη. Η προστασία του περιβάλλοντος πρέπει να είναι μέσα στις πρώτες προτεραιότητες μίας οργανωμένης κοινωνίας γιατί η φύση είναι το κοινό μας σπίτι».
Διαφήμιση