Αρχική Ειδήσεις Ν.Ταχιάος:Στην Κρήτη προωθούνται έργα που ξεπερνούν τα 3,5 δισ. ευρώ

Ν.Ταχιάος:Στην Κρήτη προωθούνται έργα που ξεπερνούν τα 3,5 δισ. ευρώ

Την εξέλιξη των έργων στον νέο Διεθνή Αερολιμένα Ηρακλείου και τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) επέβλεψε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στην Περιφέρεια Κρήτης.

0
taxiaos voak
Διαφήμιση

Μάλιστα, μία ημέρα πριν ο υφυπουργός, Νίκος Ταχιάος και η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, η οποία μετέβη για τον ίδιο λόγο στην Κρήτη, με τη συμμετοχή του Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Γιώργου Σαουνάτσου, πραγματοποίησαν αυτοψία στα αρχαιολογικά ευρήματα των ανασκαφών, που διεξάγονται στο έργο κατασκευής του νέου Διεθνή Αερολιμένα Ηρακλείου, στην περιοχή του Καστελίου, Δήμου Μίνωα.

Για την κατασκευή του αεροδρομίου και των συνοδών έργων, οι εργασίες πραγματοποιούνται με τη συνεργασία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και το Υπουργείο Πολιτισμού, καθώς αυτές αφορούν σε περιοχές ιδιαίτερου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός μετέσχε σε συσκέψεις με τα στελέχη της εταιρίας του νέου αεροδρομίου και της κατασκευάστριας εταιρίας.

Αυτή τη στιγμή, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η εξέλιξη των έργων έχει ξεπεράσει το 35%, ενώ το αεροδρόμιο αναμένεται να τεθεί σε εμπορική λειτουργία στις 6 Φεβρουαρίου 2027, οπότε και θα αντικαταστήσει το υφιστάμενο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης».

Χθες, ο κ. Ταχιάος επισκέφθηκε τα εργοτάξια του ΒΟΑΚ στην Κρήτη που έχουν ήδη εγκατασταθεί σε τρία σημεία,  δηλαδή στο τμήμα «Χερσόνησος – Νεάπολη» που κατασκευάζεται μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα και στο τμήμα «Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος», που εκτελείται ως δημόσιο έργο και χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, όπου ενημερώθηκε αναλυτικά από τους μηχανικούς για την εξέλιξη των εργασιών στα δύο τμήματα αυτά και πραγματοποίησε αυτοψίες.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο Κρήτη, ο υφυπουργός Υποδομών, Ν.Ταχιάος  συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη και τους Δημάρχους Ηρακλείου, Αλέξη Καλοκαιρινό και  Μαλεβιζίου, Μενέλαο Μποκέα, με τους οποίους συζήτησε τις αιτιάσεις που έχουν εγείρει στο Συμβούλιο της Επικρατείας σχετικά με τη διέλευση του ΒΟΑΚ από τον ευρύτερο πολεοδομικό ιστό του Ηρακλείου. 

Σε όλες τις συναντήσεις, τον Υφυπουργό συνόδευαν ο Γενικός Διευθυντής Συγκοινωνιακών Υποδομών Δημήτρης Αναγνώπουλος και κλιμάκιο μηχανικών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων.

Διαφήμιση