Αρχική Special Topics MyCoast:”Ξεσάλωσαν” οι πολίτες στις καταγγελίες για παραβάσεις στις παραλίες-Οι αυθαιρεσίες και τα...

MyCoast:”Ξεσάλωσαν” οι πολίτες στις καταγγελίες για παραβάσεις στις παραλίες-Οι αυθαιρεσίες και τα πρόστιμα στη Ρόδο 

“Δουλίτσα” φαίνεται πως κάνει το MyCoast, η εφαρμογή μέσω της οποίας οι πολίτες μπορούν να καταγγείλουν τυχόν αυθαιρεσίες στις παραλίες και τον αιγιαλό, συμβάλλοντας στη άμεση παρέμβαση των αρχών!

0
DCIM100MEDIADJI 0041.JPG
Διαφήμιση

Οι πρώτες “καμπάνες” για παραβάσεις στις παραλίες, με τη συμβολή του MyCoast ήρθαν και μάλιστα στη Ρόδο, όπου διαπιστώθηκαν στην παραλία Αγίας Μαρίνας παραβάσεις στον αιγιαλό, ενώ είχαν τοποθετηθεί 19 παράνομες μεταλλικές κατασκευές μέσα στη θάλασσα. Μάλιστα οι καταγγελίες από το MyCoast έχουν ξεπεράσει ήδη τις 1.900 και αξίζει να σημειωθεί ότι το καλοκαίρι, μόλις ξεκίνησε!

Συγκεκριμένα, κλιμάκιο στελεχών της κτηματικής υπηρεσίας και του λιμεναρχείου διαπίστωσε ότι στην παραλία Αγίας Μαρίνας στη Ρόδο, δημιουργήθηκαν 19 παράνομες μεταλλικές κατασκευές μέσα στη θάλασσα ενώ υπάρχουν παραβάσεις στον αιγιαλό.. Πρόκειται για την ίδια επιχείρηση η οποία και πέρυσι είχε προβεί σε ανάλογες πρακτικές. Στην Νάξο ήδη από πολύ νωρίς έκαναν την εμφάνισή τους πάλι τα έπιπλα στην παραλίαΌλο τον χειμώνα οι εγκαταστάσεις, κατασκευές, πάσσαλοι, είχαν μείνει, δήλωσε η Ελένη Ανδριανοπούλου, μέλος του κινήματος «Σώστε τις παραλίες». Στο τέλος Ιουνίου θα ξεκινήσει από τις κτηματικές υπηρεσίες του δημοσίου η διερεύνηση τουλάχιστον 1.900 καταγγελιών που έχουν υποβληθεί ηλεκτρονικά για τις παραλίες μέσω της εφαρμογής myCoast.

«Όταν λέμε ότι μπαίνει τάξη στον αιγιαλό και τις παραλίες το εννοούμε. Όσοι παρανομούν στις παραλίες θα μας βρουν απέναντι τους», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

araliew rodou

MyCoast: Βροχή οι καταγγελίες – Κάποιες «δοκιμαστικά»

Οι καταγγελίες για καταπατήσεις παραλιών και παράνομα ομπρελοκαθίσματα ξεπερνούν τις 1.900 στην εφαρμογή myCoast την οποία άνοιξαν περισσότεροι από 30.000 πολίτες . Η πλειοψηφία των καταγγελιών αφορά την Αττική και την Χαλκιδική. Διερευνάται ωστόσο για το πόσες ευσταθούν καθώς φαίνεται πως κάποιοι έκαναν καταγγελίες δοκιμαστικά.

Όπως δήλωσε λουόμενος, με την εφαρμογή my Coast δεν φεύγεις από την παραλία πιστεύοντας ότι είναι ενοικιασμένη και δεν επιτρέπεται.

Για τους παραβάτες ακολουθούν αυστηρά πρόστιμα που ξεκινούν από τις 2.000 ευρώ και μπορούν να φτάσουν ακόμη και τις 60.000. Ωστόσο οι έλεγχοι θα ενταθούν όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία των ηλεκτρονικών δημοπρασιών η οποία έχει φτάσει το 80% και πήρε παράταση έως τις 28 Ιουνίου.

«Θα συνεχιστούν οι επιτόπιες επισκέψεις των κλιμακίων για περαιτέρω ελέγχους και φέτος θα υπάρχουν και ενισχυμένα κλιμάκια των κτηματικών υπηρεσιών συνοδεία αστυνομικών αρχών όπου χρειάζεται αλλά ακόμα και εισαγγελέα», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ‘Ομηρος Τσάπαλος.

παραλίες

«Σαφάρι» της ΑΑΔΕ: ‘Αμεσα λουκέτο σε όσους φοροδιαφεύγουν

Περισσότερους από 40.000 επιτόπιους ελέγχους σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς σχεδιάζει να κάνει οι ΑΑΔΕ με στόχο τη σύλληψη φοροδιαφυγής. Όσες επιχειρήσεις εντοπιστούν να «παρανομούν» θα μπαίνει άμεσα «λουκέτο» από 2 έως και 10 ημέρες. Στην περίπτωση που ασκηθεί βία σε βάρος των ελεγκτών, τα πρόστιμα μπορούν να φτάσουν τις 50.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης έως και 3 χρόνια.

 

Διαφήμιση