Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Ένα μικρό ενεργειακό θαύμα στον Ταύρο!

Ένα μικρό ενεργειακό θαύμα στον Ταύρο!

Στην τελική ευθεία και λίγες εβδομάδες πριν την ολοκλήρωσή της, βρίσκεται η πρότυπη αθηναϊκή πολυκατοικία, που ανακαινίζεται και θα επιτύχει το στόχο του 2030, για μηδενική ενεργειακή κατανάλωση.

0
polykat
Διαφήμιση

 

Πρόκειται για την πρότυπη αθηναϊκή πολυκατοικία στον Ταύρο, οι ένοικοι της οποίας θα έχουν εφεξής μηδενικούς λογαριασμούς ρεύματος τόσο για ψύξη όσο και θέρμανση. 

Το έργο ‘The Tavros Project: Οδηγός ενεργειακών ανακαινίσεων μεγάλης κλίμακας στο Λεκανοπέδιο’ παρουσιάζεται στις 12 Ιουνίου (11:30) στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, το οποίο θα επισκεφθεί το κτίριο για να δει από κοντά τις εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης και να ενημερωθεί για το πώς παράγει περισσότερο ρεύμα από όσο καταναλώνει.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται από την ομάδα υλοποίησης του έργου, Passivistas, και το Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου μαζί με το Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου, το Δήμο Αθηναίων και την Αθηναϊκή Ενεργειακή Συμμαχία.
Για να συμμετάσχετε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα: https://forms.gle/bZjeNc4UchgVFq9v9

xIKi6yds

Πώς επιτυγχάνονται οι μηδενικοί λογαριασμοί ρεύματος;

Η πολυκατοικία στον Ταύρο, μετά την ολοκλήρωση της ανακαίνισης, θα μετατραπεί σε Παθητικό Κτίριο, ενώ χάρη στα φωτοβολταϊκά της στη στέγη θα καλύπτει το 200% των αναγκών της σε ρεύμα και θα δίνει το πλεόνασμα στη διπλανή πολυκατοικία.

Στόχος του ‘The Tavros Project’ είναι να αποτελέσει το πρότυπο για την ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση πολλών ακόμη πολυκατοικίων, βάσει του προτύπου του παθητικού κτιρίου, και να συνδράμει στην αντιμετώπιση του υπέρογκου ενεργειακού κόστους για τα νοικοκυριά, συμβάλλοντας παράλληλα στην προστασία του περιβάλλοντος.

Το ‘Tavros Project’ υλοποιείται από την ομάδα Passivistas και το Ελληνικό Ίνστιτούτο Παθητικού Κτιρίου, σε συνεργασία με το Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου.

Όλη η ανακαίνιση πραγματοποιείται απολύτως δωρεάν για τους ενοίκους, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος RINNO και με την πολύτιμη υποστήριξη κορυφαίων εταιριών του κατασκευαστικού κλάδου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

  • Χαιρετισμός Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου
  • ‘Η Αθηναϊκή Ενεργειακή Συμμαχία & η Μάχη για την Καταπολέμηση της Ενεργειακής Φτώχειας’, Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας
  • ‘Η ιστορία του έργου, οι τεχνικές παρεμβάσεις & το αποτέλεσμα’ από τους Passivistas Δημήτρη Παλλαντζά, Ηλέκτρα Μαντσίνι & Νεκτάριο Τσακουμάκη
  • ‘Οι ανακαινίσεις κλίμακας, τα κτίρια που παράγουν περισσότερο από όσο καταναλώνουν & η ώρα των ESCO’, Στέφανος Παλλαντζάς & Μαρία Καλτσά
  • Συζήτηση με τους κατοίκους της πολυκατοικίας

Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Έλλη Σπυροπούλου

Διαφήμιση