Αρχική Special Topics Βρέθηκε ο χαμένος τάφος της Κλεοπάτρας;

Βρέθηκε ο χαμένος τάφος της Κλεοπάτρας;

Ολοένα και πιο κοντά στον χαμένο τάφο της Κλεοπάτρας φαίνεται ότι βρίσκεται η αρχαιολογική κοινότητα, μέσα από την ανακάλυψη μια σήραγγα 1.305 μέτρων που βρίσκεται 13 μέτρα κάτω από το έδαφος στην Αίγυπτο!

0
kleopatra
Διαφήμιση

 

Τα τελευταία 20 χρόνια ο χαμένος τάφος της Κλεοπάτρας βρίσκεται στο στόχαστρο των αναζητήσεων της Kathleen Martinez, αρχαιολόγου στο Πανεπιστήμιο του Santo Domingo.

Η Martinez το 2022, δήλωσε ότι η ομάδα της είχε αποκαλύψει μια σήραγγα 1.305 μέτρων που βρίσκεται 13 μέτρα κάτω από το έδαφος και πιστεύει ότι θα την φέρει κοντά στον τάφο της τελευταίας μεγάλης Ελληνίδας βασίλισσας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κλεοπάτρα ήταν η τελευταία της δυναστείας των Πτολεμαίων.

Φυσικά, ο τάφος της Κλεοπάτρας δεν είναι το μόνο ζητούμενο, καθώς ερευνάται και εκείνος του θρυλικού εραστή της, του Αντώνιου.

Τι είναι τόσο συναρπαστικό σε αυτή τη σήραγγα; Πρώτον, είναι ένα θαύμα της μηχανικής – με ορισμένα τμήματα βυθισμένα κάτω από το νερό – και η Martinez πιστεύει ότι θα μπορούσε να την φέρει ένα βήμα πιο κοντά στον τάφο της Κλεοπάτρας.

Η Taposiris Magna βρίσκεται στη βόρεια ακτή της Αιγύπτου και η Martinez αναζητά τον τάφο ανάμεσα στα ερείπια.

Κυνηγάει το στόχο της από το 2005 και δήλωσε στο CNN: «Η επιμονή μου δεν μπορεί να συγχέεται με την εμμονή. Θαυμάζω την Κλεοπάτρα ως ιστορικό πρόσωπο.

Υπήρξε θύμα της προπαγάνδας των Ρωμαίων, με στόχο να διαστρεβλώσουν την εικόνα της. Ήταν μια μορφωμένη γυναίκα, πιθανότατα η πρώτη που σπούδασε επίσημα στην Αλεξάνδρεια, το κέντρο του πολιτισμού στην εποχή της».

Κατά τη διάρκεια των ανασκαφών της, βρήκε έναν ναό αφιερωμένο στην Αιγύπτια θεά Ίσιδα – πράγμα που θα μπορούσε να σημαίνει ότι βρίσκεται στο σωστό μέρος- λέγοντας στο CNN ότι η Κλεοπάτρα θεωρήθηκε «η ανθρώπινη ενσάρκωση της θεάς Ίσιδας».

Η Ίσιδα ήταν μία από τις σημαντικότερες θεότητες της αρχαίας Αιγύπτου.

Παντρεμένη με τον Όσιρι, θεωρούνταν μια βασιλική μορφή όπως και η ίδια η Κλεοπάτρα.

Και δεν είναι μόνο ένα τούνελ που έχει ανακαλυφθεί, αλλά και άλλα ευρήματα που σύμφωνα με την Martinez θα μπορούσαν να γίνουν το κλειδί για την εύρεση αυτού που έψαχνε, όλα αυτά τα χρόνια.

Αν βρεθεί ο τάφος της Κλεοπάτρας, η Martinez δήλωσε στο CNN ότι «θα είναι η πιο σημαντική ανακάλυψη του αιώνα».
Διαφήμιση