Αρχική Special Topics Τουρκία: Βρέθηκαν αγάλματα του Δία και της Αφροδίτης στην Αττάλεια

Τουρκία: Βρέθηκαν αγάλματα του Δία και της Αφροδίτης στην Αττάλεια

0
agalmata
Διαφήμιση

 

 

Σε μία σπουδαία ανακάλυψη προχώρησαν αρχαιολόγοι στην Τουρκία, εντοπίζοντας  αγάλματα του Δία και της Αφροδίτης στην Αττάλεια, που χρονολογούνται στη διάρκεια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορικής Περιόδου!

Λίγες μέρες μετά την ανακάλυψη του κεφαλιού της Θεάς Υγείας στη Λαοδίκεια, ο Τούρκος υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Μεχμέτ Νούρι Ερσόι, ανακοίνωσε πως εντοπίστηκαν στην Αρχαία Πόλη της Ασπένδου στην Αττάλεια, δύο αγάλματα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορικής Περιόδου.

Πρόκειται για απεικονίσεις 2.000 ετών του Δία και της Αφροδίτης τα οποία ανακαλύφθηκαν στο συγκρότημα των διώροφων καταστημάτων-Στόα.

Ο Μεχμέτ Νούρι Ερσόι είπε συγκεκριμένα ότι «εργαζόμαστε για να αφήσουμε μια κληρονομιά στο μέλλον» και ανακοίνωσε ότι έγινε μια νέα ανακάλυψη ως αποτέλεσμα των ανασκαφών που πραγματοποιήθηκαν στην Αττάλεια.
«Κατά τις ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του έργου μας Heritage to the Future στην Αρχαία Πόλη της Ασπένδου, ανακαλύφθηκαν δύο υπέροχα αγάλματα από τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορική Περίοδο», σημείωσε ο Τούρκος υπουργός.
Διαφήμιση