Αρχική Special Topics Ο Ιούνιος φέρνει καλοκαιρινή εισβολή με υψηλές θερμοκρασίες

Ο Ιούνιος φέρνει καλοκαιρινή εισβολή με υψηλές θερμοκρασίες

0
καλοκαίρι
Διαφήμιση

 

Καλοκαιρινές θερμοκρασίες φέρνει ο Ιούνιος το Σαββατοκύριακο σε όλη τη χώρα, με τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά να αναφέρει πως ο καιρός το πρώτο διήμερο του Ιουνίου θα είναι για μπάνιο και βουτιές.

Σύνταξη: ecozen.gr

«Μαζί με την άνοδο της θερμοκρασίας του αέρα, ζεσταίνουν και τα νερά στις Ελληνικές θάλασσες το ερχόμενο Σαββατοκύριακο με τιμές πάνω από 20° C . Βέβαια όλοι γνωρίζουμε ότι η ημερήσια και ετήσια μεταβολή της θερμοκρασίας της επιφάνειας της θάλασσας παρουσιάζει εύρος πολύ μικρότερο από εκείνο της θερμοκρασίας της επιφάνειας του εδάφους», αναφέρει αρχικά στην ανάρτησή του ο κ. Κολυδάς.

«Αυτό οφείλεται στη μεγάλη θερμοχωρητικότητα που χαρακτηρίζει τη θάλασσα, στη μικρή απορρόφηση που χαρακτηρίζει το νερό καθώς επίσης και στη συνεχή ανατάραξη που υφίσταται η επιφάνειά της από κυματισμό, θαλάσσια ρεύματα κλπ. Έτσι το μεν ημερήσιο εύρος κυμαίνεται περί τον ένα βαθμό μόνο, ενώ το ετήσιο εξαρτάται περισσότερο από το γεωγραφικό πλάτος, τα τυχόν θαλάσσια ρεύματα κλπ», καταλήγει.

Ο Ιούνιος φέρνει και μπόρες στα ορεινά, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει από το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Το κύμα ζέστης θα φέρει πλήρως καλοκαιρινές θερμοκρασίες, με κορύφωση τη νέα εβδομάδα, οπότε και αναμένονται πολλά 35άρια.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια με τοπικές βροχές και καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ στα νότια. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 26 με 28 βαθμούς.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις από το μεσημέρι. Οι άνεμοι πρόσκαιρα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 28 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε τοπικές μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 15 έως 26 βαθμούς.

Την Πέμπτη περιμένουμε και πάλι αρκετές βροχές και καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά και τα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι νότιοι έως 5 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 28 βαθμούς.

Διαφήμιση