Αρχική Ειδήσεις Τιτανικός:Στα βαθιά νερά του ναυαγίου με υποβρύχιο μεγιστάνας από τις ΗΠΑ

Τιτανικός:Στα βαθιά νερά του ναυαγίου με υποβρύχιο μεγιστάνας από τις ΗΠΑ

Ένα χρόνο μετά το δυστύχημα του βαθυσκάφους Titan το οποίο στοίχισε τη ζωή και στους πέντε ανθρώπους που επέβαιναν σε αυτό, ο δισεκατομμυριούχος Λάρι Κόνορ θέλει να βρεθεί και να εξερευνήσει το ναυάγιο του Τιτανικού, προκειμένου να αποδείξει ότι η εξερεύνηση των βαθιών θαλασσών είναι ασφαλής!

0
28xp titanicsub 03 jumbo 1
Διαφήμιση

Οι δύο άνδρες σκοπεύουν να εξερευνήσουν και να διεξάγουν επιστημονικές έρευνες στην περιοχή, η οποία βρίσκεται στα ανοικτά των ακτών του Νιουφάουντλαντ, 12.500 πόδια κάτω από τη θάλασσα, με ένα υποβρύχιο κατασκευασμένο για δύο άτομα που θα σχεδιάσει η Triton Submarines.

«Ο άλλος σκοπός είναι να αποδείξουμε στους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο ότι μπορείς να κατασκευάσεις ένα επαναστατικό, πρώτο στο είδος του υποβρύχιο και να το καταδύσεις με ασφάλεια και επιτυχία σε μεγάλα βάθη», πρόσθεσε.

Το βαθυσκάφος, το οποίο ο Κόνορ σχεδιάζει να ονομάσει «Ο Εξερευνητής- Επιστροφή στον Τιτανικό», βρίσκεται ακόμη στο στάδιο του σχεδιασμού και θα βασίζεται σε ένα υπάρχον σχέδιο πάνω στο οποίο ο Λέιχι εργάζεται εδώ και χρόνια. Πρόκειται για ένα βαθυσκάφος που θα μπορεί να φτάσει σε βάθος 13.000 ποδών. Το ταξίδι διαρκεί λιγότερο από δύο ώρες και θα είναι το πρώτο υποβρύχιο που θα φτάσει σε τέτοια βάθη, σύμφωνα με τον Κόνορ.

«Αυτή η τεχνολογία δεν υπήρχε πριν από έξι ή οκτώ χρόνια», δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος. «Θα μπορέσουμε να το κατασκευάσουμε χάρη στις πρόσφατες εξελίξεις της τελευταίας πενταετίας» πρόσθεσε.

Δισεκατομμυριούχος σκοπεύει να εξερευνήσει τον Τιτανικό με υποβρύχιο
(Triton Submarines)

Ο Κόνορ δήλωσε ότι το ενδιαφέρον του να επιχειρήσει να φτάσει στην περιοχή που βρίσκεται το ναυάγιο του Τιτανικού με ένα νέο βαθυσκάφος, πηγάζει από το ευρύτερο ενδιαφέρον του για την προώθηση της εξερεύνησης των ωκεανών με υποβρύχιο. Ο Κόνορ είναι επίσης αλεξιπτωτιστής, αστροναύτης και εξερευνητής βαθέων υδάτων, ο οποίος ταξίδεψε μαζί με τον Λέιχι στην Τάφρο των Μαριανών στο δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό. Το βαθυσκάφος τους έφτασε σε βάθος περίπου 35.000 ποδών (περίπου 10.700 μέτρα).

Τον Απρίλιο του 2022, ο Κόνορ ήταν ένας από τους τέσσερις επιβάτες που ταξίδεψαν με πύραυλο της SpaceX στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, στην πρώτη αμιγώς ιδιωτική αποστολή που έχει οργανωθεί ποτέ. Κατά τη διάρκεια της οκταήμερης αποστολής, η οποία κόστισε στον καθένα 55 εκατομμύρια δολάρια, ο Κόνορ και οι συνεπιβάτες του διεξήγαγαν μια σειρά από ερευνητικά πειράματα σε συνεργασία με την Mayo Clinic και άλλους ιατρικούς οργανισμούς.

ΠΗΓΗ: ΝΥΤ

Διαφήμιση