Αρχική Κόσμος Σκωτία: Η νόσος των τρελών αγελάδων “ξαναχτυπά”

Σκωτία: Η νόσος των τρελών αγελάδων “ξαναχτυπά”

0
Κρέας - Αγελάδα
Διαφήμιση

Η νόσος των τρελών αγελάδων “ξαναχτύπησε”, μετά από χρόνια ύφεσης, προκαλώντας ανησυχία στις αρχές της Σκωτίας. Όπως επιβεβαιώθηκε από τις κυβερνητικές αρχές της Σκωτίας, κρούσμα της κλασικής μορφής της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας των βοοειδών (BSE), γνωστής ως νόσος των τρελών αγελάδων, σε αγρόκτημα στα νοτιοδυτικά της χώρας.

Η κυβέρνηση έχει επιβάλει προληπτικούς περιορισμούς κινήσεων στις πληγείσες εγκαταστάσεις και στα ζώα τα οποία ήρθαν σε επαφή με το κρούσμα στο Άϊρσαϊρ, αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Ψάχνουν την προέλευση του κρούσματος των τρελών αγελάδων

Περαιτέρω έρευνες για τον εντοπισμό της προέλευσης της νόσου βρίσκονται σε εξέλιξη, προστίθεται στην ανακοίνωση, ενώ επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για την ανθρώπινη υγεία ως αποτέλεσμα του μεμονωμένου κρούσματος.

Θέλω να διαβεβαιώσω τόσο τους αγρότες όσο και το κοινό ότι είναι μηδαμινός ο κίνδυνος που σχετίζεται με αυτή την μεμονωμένη περίπτωση. Αλλά, αν κάποιοι αγρότες ανησυχούν, τους καλώ να συμβουλευτούν τον κτηνίατρο, δήλωσε η επικεφαλής αξιωματούχος των κτηνιατρικών υπηρεσιών Σίλα Βος.

Διαφήμιση