Αρχική Ειδήσεις Opap Arena: Πως θα μετακινηθούν οι φίλαθλοι πριν και μετά τον αγώνα

Opap Arena: Πως θα μετακινηθούν οι φίλαθλοι πριν και μετά τον αγώνα

0
Nea filadelfeia
Διαφήμιση

Οι φίλαθλοι των δύο ομάδων, θα ακολουθήσουν για τη μετακίνησή τους προς και από το γήπεδο Opapa Arena σχέδιο με σημεία συγκέντρωσης φιλάθλων (Fan Meeting Points), σε διαφορετικές και απομακρυσμένες περιοχές, με σκοπό τη μετακίνησή τους προς το γήπεδο, ενώ θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις πριν και μετά τη λήξη του αγώνα, στις περιοχές γύρω από το γήπεδο καθώς και στη διαδρομή από και προς τα σημεία συγκέντρωσης.

Σύνταξη: ecozen.gr

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι οι Διοικήσεις των δύο ομάδων και περισσότερο ο Ολυμπιακός που το πλήθος θα είναι μεγαλύτερο θα πρέπει να κατευθύνουν τους οπαδούς τους με προτροπή να ακολουθήσουν τον σχεδιασμό που έχει προβλεφθεί ώστε οι φίλαθλοι να είναι ασφαλείς.

ÐÑÏÅÔÏÉÌÁÓÉÅÓ ÓÔÇÍ "OPAP ARENA " ÃÉÁ ÔÏÍ ÔÅËÉÊÏ ÔÏÕ CONFERENCE LEAGUE 2023 2024

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού που έχουν εξασφαλίσει νόμιμο εισιτήριο (κόκκινο), καλούνται να συγκεντρωθούν στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ.) στο Νέο Φάληρο, ο οποίος θα είναι κατάλληλα προσαρμοσμένος. Όλοι οι φίλαθλοι που θα εισέρχονται στον συρμό θα πρέπει απαραιτήτως να έχουν την αστυνομική τους ταυτότητα και το νόμιμο ηλεκτρονικό εισιτήριο. Απαγορεύονται σακίδια μεγαλύτερα της διάστασης Α4. Σακίδια που είναι μεγαλύτερα από αυτή τη διάσταση θα αποθηκεύονται σε storage box, με μέριμνα της διοργανώτριας αρχής.

Οι φίλαθλοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η μετακίνησή τους θα πραγματοποιηθεί οργανωμένα και μαζικά μέσω συρμών του ΗΣΑΠ, από το σταθμό «Φάληρο» μέχρι το σταθμό «Περισσός» χωρίς στάση, που θα διατεθεί αποκλειστικά προς αυτό το σκοπό, από την 18:00 ώρα \ενώ θα διατεθούν και λεωφορεία της ΟΣΥ.

gipedo. pg

Όσοι φίλαθλοι έχουν προμηθευτεί «λευκό» εισιτήριο και διαμένουν στο κέντρο της Αθήνας μπορούν να επιβιβάζονται σε συρμούς στον σταθμό «Θησείο», ενώ όσοι διαμένουν στα βόρεια του νομού, μπορούν να επιβιβάζονται στον σταθμό «Ειρήνη». Πάντως η ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται σε ετοιμότητα μετά την ανακοίνωση των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού και συγκεκριμένα της Θύρας 7 οι οποίοι σε ανακοίνωσή τους στηλιτεύουν την απαγόρευση μετακίνησης και καλούν τον κόσμο του Ολυμπιακού να πάει στο γήπεδο με όποιον τρόπο επιθυμεί. Αυτή ακριβώς η ανακοίνωση έχει σημάνει συναγερμό στην Ελληνική Αστυνομία, καθώς υπάρχουν φόβοι για τη μετακίνηση μεγάλης μάζας οπαδών του Ολυμπιακού στη Νέα Φιλαδέλφεια με άλλους τρόπους και όχι μέσω του ΗΣΑΠ.

Οι φίλαθλοι της Φιορεντίνα, οι οποίοι αναμένεται να ξεπεράσουν τα 7.000 άτομα, που διαθέτουν μπλε εισιτήρια  θα συγκεντρωθούν σε διαφορετικό Fan Meeting Point και συγκεκριμένα στο Ο.Α.Κ.Α., και θα μεταφερθούν συνοδεία αστυνομικών με λεωφορεία του Ο.Σ.Υ. από και προς το γήπεδο.

Η αποχώρηση των φιλάθλων από το γήπεδο θα γίνει, κατόπιν υπόδειξης του προσωπικού της διοργανώτριας αρχής, με τον αντίστροφο τρόπο δηλαδή οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα κατευθυνθούν στον σταθμό ΗΣΑΠ «Περισσός» ενώ της Φιορεντίνα στα λεωφορεία που θα βρίσκονται στη Λεωφόρο Δεκελείας. Ήδη από χθες αρκετοί φίλαθλοι της ιταλικής ομάδας έχουν φθάσει στην Ελλάδα κυρίως από το λιμάνι της Πάτρας όπου και εκεί η αστυνομία έχει λάβει αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Πάντως για τους φίλους του Ολυμπιακού που δεν έχουν στα χέρια τους το μαγικό χαρτάκι που θα τους επέτρεπε να δουν από κοντά τον τελικό, ο δήμος Πειραιά έχει φροντίσει να τοποθετηθούν τρεις γιγαντοοθόνες σε ισάριθμα σημεία στην πόλη. Τα σημεία αυτά είναι τα εξής: Πλατεία Κοραή, Πειραιάς, Πλατεία Παπανικολή (Μαρίνα Ζέας) και Πλατεία «Γεωργίου Γεννηματά» (Καμίνια).

Οι αλλαγές σε ΗΣΑΠ και Τραμ

Ειδικά για τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ και του Τραμ ανακοινώθηκε ότι:

Η Γραμμή 1 του Μετρό «Κηφισιά – Πειραιάς» θα λειτουργήσει για το επιβατικό κοινό από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 5 το απόγευμα καθώς από τις 6 το απόγευμα θα λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο για τη μετακίνηση φιλάθλων.

Αναλυτικά, οι τελευταίοι συρμοί για τους επιβάτες θα αναχωρήσουν:

  • – από τους τερματικούς σταθμούς «Κηφισιά» και «Πειραιάς» στις 17:00,
  • – από «Μοναστηράκι» προς «Κηφισιά» στις 17:16:30 και προς Πειραιά στις 17:34:30
  • – από «Αττική» προς «Κηφισιά» στις 17:24 και προς «Πειραιά» στις 17:27 και
  • από «Ομόνοια» προς «Κηφισιά» στις 17:19 και προς «Πειραιά» στις 17:32.

Τα δρομολόγια στη Γραμμή 7 του Τραμ «Καλαμάκι – Αγ. Τριάδα Πειραιά» από τις 11 το πρωί και μέχρι νεοτέρας θα έχουν τερματικό σταθμό τη στάση «Νέο Φάληρο» και θα διεξάγονται στο τμήμα «Καλαμάκι – Νέο Φάληρο – Καλαμάκι»

Αντίθετα οι γραμμές 2 & 3 του Μετρό θα λειτουργήσουν κανονικά καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Από σήμερα τα ξημερώματα μέχρι και τα ξημερώματα της Πέμπτης θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και απαγορεύσεις στάσης και στάθμευσης οχημάτων σε περιοχές των Δήμων Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, Νέας ΙωνίαςΜεταμόρφωσης και Αθηναίων αλλά και Πειραιά. Μάλιστα οι φίλαθλοι προτρέπονται να αποφύγουν τη μετακίνησή τους από και προς το γήπεδο με ιδία μέσα, για την αποφυγή ταλαιπωρίας τους και σοβαρού κυκλοφοριακού προβλήματος.

Διαφήμιση