Αρχική Ειδήσεις Θεσσαλονίκη: “Υπό το φως” της Σελήνης η αποκομιδή σκουπιδιών λόγω FlyOver

Θεσσαλονίκη: “Υπό το φως” της Σελήνης η αποκομιδή σκουπιδιών λόγω FlyOver

Οι εργασίες για την κατασκευή του FlyOver στη Θεσσαλονίκη “ανάγκασαν” τις αρχές να αλλάξουν ώρα ακόμη και στην αποκομιδή των σκουπιδιών, προκειμένου να περιοριστεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση που επικρατεί στην πόλη της συμπρωτεύουσας!

0
skoypidia thessaloniki
Διαφήμιση

“Η απόσυρση του μεγαλύτερου αριθμού των οχημάτων καθαριότητας κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα συμβάλλει καθοριστικά στη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας”, αναφέρει ο ΥΜΑΘ, Στάθης Κωνσταντινίδης.

Σημειώνεται ότι δη για το θέμα αυτό είχε αναφερθεί ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ανακύκλωσης και Κλιματικής Προστασίας, Γιώργος Δημαρέλος, ξεκαθαρίζοντας ότι “δεν μιλάμε για νυχτερινή αποκομιδή στο 100% καθώς υπάρχουν συγκεκριμένες ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν και στη διάρκεια της ημέρας.

Δε θα σταματήσει δηλαδή να υφίσταται και αποκομιδή των σκουπιδιών τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας, καθώς ειδικά στο ιστορικό κέντρο υπάρχουν ανάγκες, για παράδειγμα στην αγορά, ενώ ανάγκες δημιουργεί και η λειτουργία των λαϊκών αγορών”.

Ωστόσο αν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της αποκομιδής πάει το βράδυ αυτό θα έχει θετικά αποτελέσματα για την κυκλοφορία στην πόλη, όπως εκτιμούσε ο δήμος που κατέθεσε και τη σχετική πρόταση.

Παράλληλα, θετική επίδραση αναμένεται να υπάρξει και από τη μείωση κυκλοφορίας φορτηγών που μεταφέρουν από τον Περιφερειακό τα απορρίμματα  από τον Σταθμό Μεταφόρτωσης προς τον ΧΥΤΑ.

ministry

13 εκατ. ευρώ στο Δήμο Θεσσαλονίκης για τη νυχτερινή αποκομιδή απορριμμάτων

Σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης τόνισε τα εξής:  «Με το άρθρο 2 της με αριθμό 116-7-29.03.2024-ΥΠ τροπολογίας-προσθήκης στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που ψηφίστηκε σήμερα, ρυθμίζεται το ζήτημα της έκτακτης χρηματοδότησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, με το ποσό των 13 εκατομμυρίων ευρώ, για την κάλυψη των δαπανών αποκομιδής των απορριμμάτων κατά τις νυχτερινές ώρες, προκειμένου να μειωθεί ο κυκλοφοριακός φόρτος, λόγω των έργων στην υπερυψωμένη λεωφόρο Fly Over.

Ικανοποιείται έτσι το αίτημα του Δημάρχου Θεσσαλονίκης για την κάλυψη της πρόσθετης αυτής δαπάνης. Η απόσυρση του μεγαλύτερου αριθμού των οχημάτων καθαριότητας κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα συμβάλλει καθοριστικά στη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας».

Διαφήμιση