Αρχική Special Topics - 2 Ταχύτητες έως και 10Gbps στο δίκτυο COSMOTE Fiber

Ταχύτητες έως και 10Gbps στο δίκτυο COSMOTE Fiber

 

Ταχύτητες σταθερού internet 10 φορές υψηλότερες από τις ήδη διαθέσιμες στοχεύει να προσφέρει Πανελλαδικά η COSMOTE, σε 3 εκατομμύρια νοικοκυριά κι επιχειρήσεις μέχρι το 2027. Στην κατεύθυνση αυτή, υλοποιεί ήδη στην Αττική πιλοτικό πρόγραμμα.

0
COSMOTE Fiber
Διαφήμιση

Υψηλότατες ταχύτητες, έως και 10Gbps μέσω οπτικών ινών, φέρνει για πρώτη φορά η COSMOTE στο COSMOTE Fiber, το οποίο είναι το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών στη χώρα και έχει παρουσία σε 145 δήμους Πανελλαδικά.
Το φιλόδοξο και, προς το παρόν, πιλοτικό έργο της εταιρίας, υλοποιείται σε περιοχές της Αττικής, μεταξύ των οποίων σε: Χαλάνδρι, Μαρούσι, Νέο Ψυχικό, Παλαιό Ψυχικό, Φιλοθέη, Χολαργό και Παπάγου.
Μέσα απ΄αυτό, επιλεγμένοι χρήστες απολαμβάνουν πρώτοι ταχύτητες σταθερού Internet έως και 10 φορές υψηλότερες από την τρέχουσα μέγιστη εμπορικά διαθέσιμη, αλλά και ιδιαίτερα χαμηλό latency.

Το έργο “εγκαινιάζει” την τεχνολογία του μέλλοντος

«Στην COSMOTE προτεραιότητά μας είναι να προσφέρουμε πάντα στους πελάτες μας κορυφαία εμπειρία συνδεσιμότητας. Γι’ αυτό προετοιμάζουμε τα δίκτυά μας, ώστε να μπορούν να καλύψουν όχι μόνο τις σημερινές, αλλά και τις μελλοντικές τους ανάγκες. Μέσα από το νέο μας πιλοτικό έργο προσφέρουμε ταχύτητες σταθερού internet 10 φορές υψηλότερες από τις ήδη διαθέσιμες, μέσω της υποδομής μας Fiber To The Home, που είναι, με διαφορά, η μεγαλύτερη στην Ελλάδα. Επενδύουμε εντατικά στη δημιουργία µιας ψηφιακής κοινωνίας, όπου όλοι θα μπορούν να συµµετέχουν ισότιμα, δημιουργώντας τις υποδομές των επόμενων δεκαετιών», δήλωσε σχετικά ο Chief Officer Τεχνολογίας και Λειτουργιών Ομίλου ΟΤΕ, Στ. Θεοχαρόπουλος.

Πανελλαδικά, 3 εκατομμύρια γραμμές ως το 2027

Στόχος του Ομίλου είναι να φέρει το COSMOTE Fiber σε 3 εκατ. νοικοκυριά κι επιχειρήσεις μέχρι το 2027. Στο πλαίσιο αυτό θα καλύψει περίπου τα 2/3 των γραμμών της χώρας με FTTH, με επένδυση που ξεπερνά τα 3 δισ. ευρώ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση που έχει γίνει τις τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα για τηλεπικοινωνιακές υποδομές.
Σήμερα, πάνω από 1,331 εκατ. νοικοκυριά κι επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα έχουν πρόσβαση σε οπτική ίνα μέχρι το σπίτι (FTTH) μέσω του COSMOTE Fiber. Με στόχο τα 1,8 εκατ. νοικοκυριά κι επιχειρήσεις έως το τέλος του 2024, ο Όμιλος ΟΤΕ συνεχίζει την επέκταση του FTTH σε δήμους των Νομών Αττικής, Βοιωτίας, Κέρκυρας, Ροδόπης, Κορίνθου, Χαλκιδικής, Ρεθύμνου, Ξάνθης, Δωδεκανήσων, Τρικάλων, Λασιθίου, Αιτωλοακαρνανίας, Εύβοιας, Θεσσαλονίκης και Καβάλας.
Στο επενδυτικό πλάνο περιλαμβάνονται οι επενδύσεις σε «Yποδομές Υπερυψηλής Ευρυζωνικότητας Ultra-Fast Broadband» που θα φέρουν υπερυψηλές ταχύτητες Internet έως και 1Gbps σε ημιαστικές και αγροτικές περιοχές της χώρας.

Διαφήμιση