Αρχική Special Topics - 2 Ανάσα στην Πεντέλη με το πρόγραμμα “Το δάσος μας”

Ανάσα στην Πεντέλη με το πρόγραμμα “Το δάσος μας”

 

Συνολικά φυτεύθηκαν 3.500 φυτά στην περιοχή Ντράφι, στο πλαίσιο του φιλόδοξου προγράμματος “Το δάσος μας”, το οποίο απευθύνεται στις πυρόπληκτες περιοχές της Πεντέλης και του Αγίου Στεφάνου.

0
Διαφήμιση

 

Ανασαίνει σιγά-σιγά η πυρόπληκτη Πεντέλη, καθώς ολοκληρώθηκε η αναδάσωση 50 στρεμμάτων δάσους, το οποίο είχε καεί ολοσχερώς τον Ιούλιο του 2022.

Συγκεκριμένα, φυτεύθηκαν συνολικά 3.500 φυτά στην περιοχή Ντράφι, στο πλαίσιο του φιλόδοξου προγράμματος  «Το δάσος μας», το οποίο απευθύνεται στις πυρόπληκτες περιοχές της Πεντέλης και του Αγίου Στεφάνου. Και αποσκοπεί στη θεραπεία της γης, βελτιώνοντας την ποιότητας ζωής των ανθρώπων και ενισχύοντας τις τοπικές κοινότητες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Η αποκατάσταση του δάσους βασίζεται σε μία μελέτη αναδάσωσης που προτείνει δέντρα με μικρές υδατικές ανάγκες και βιολογικές απαιτήσεις που συνάδουν με τις βιοκλιματικές συνθήκες, ενώ λειτουργούν αποτρεπτικά στην επέκταση μιας μελλοντικής πυρκαγιάς. Επίσης, εξασφαλίζεται επαγγελματική φροντίδα για περίοδο 2 χρόνων που προβλέπει τόσο το πότισμα όσο και την αντικατάσταση των δενδρυλλίων όπου αυτό απαιτηθεί.

Η Αττική Οδός συμμετέχει στο πρόγραμμα

Η ενέργεια πραγματοποιήθηκε με την αρωγή της Αττικής Οδού και υλοποιείται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Συμμαχία για την Ελλάδα» σε συνεργασία με την εταιρεία “Maxima Insurance Α.Ε.” που έχει οριστεί ανάδοχος από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την αποκατάσταση μεγάλων δασικών εκτάσεων στην Πεντέλη και στον Άγιο Στέφανο, στο πλαίσιο του προγράμματος «το δάσος μας».

Η «Συμμαχία για την Ελλάδα» έχει αναλάβει να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη και ιδιαίτερα τον επιχειρηματικό κόσμο για την επίτευξη συνεργειών και τη στήριξη της ανωτέρω δράσης.

Τονίζεται, πως η Αττική Οδός έχει δηλώσει τη δέσμευσή της να συνεχίσει να εξελίσσεται με σεβασμό στο περιβάλλον υιοθετώντας πράσινες τακτικές σε όλο το φάσμα της λειτουργίας της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αττική Οδός αποτελεί τον πιο πράσινο αυτοκινητόδρομο εντός αστικού ιστού με προσωπικό που απασχολείται σε μόνιμη βάση για τη φροντίδα των 800.000 δένδρων και θάμνων και των 78.000 τ.μ. χλοοτάπητα.

 

Διαφήμιση