Αρχική Ειδήσεις ΥΠΕΝ: Συνάντηση Αλ. Σδούκου με τον υπουργό Ενέργειας και Υδάτων του Λιβάνου

ΥΠΕΝ: Συνάντηση Αλ. Σδούκου με τον υπουργό Ενέργειας και Υδάτων του Λιβάνου

0
sdoukou
Διαφήμιση

Το ενδιαφέρον της λιβανέζικης πλευράς για συνεργασία με ελληνικές εταιρείες με στόχο τη διαχείριση ενός συγκροτήματος αποθηκών πετρελαϊκών προϊόντων στον Λίβανο εξέφρασε ο υπουργός Ενέργειας και Υδάτων του Λιβάνου Walid Fayad, σε συνάντηση που είχε στην Αθήνα με την υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση της λιβανέζικης αντιπροσωπείας για τις πολιτικές της Ελλάδος στον τομέα της ενέργειας και ειδικότερα της ενεργειακής μετάβασης, καθώς και η διερεύνηση δυνατοτήτων συνεργασίας.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ενέργειας και Υδάτων του Λιβάνου επεσήμανε την πρόοδο της Ελλάδος στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα μέτρα και τις πολιτικές που έχει υιοθετήσει η χώρα μας στους τομείς της αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας, λειτουργίας της αγοράς και τιμών ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τον ρόλο που διαδραματίζουν οι δημόσιες εταιρείες ενέργειας.

sdoukou1

Τέλος, ο υπουργός Ενέργειας και Υδάτων του Λιβάνου επέδειξε ενδιαφέρον και για τον τομέα των υδάτων και των αστικών λυμάτων, για τα οποία ενημερώθηκε αναλυτικά από τον Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων Πέτρο Βαρελίδη.

Τόσο η κα Σδούκου όσο και ο κ. Βαρελίδης σημείωσαν τη διαθεσιμότητά τους για παροχή περαιτέρω τεχνικής βοήθειας στη λιβανέζικη πλευρά, σε θέματα πολιτικών στους τομείς της ενέργειας και των υδάτων.

Διαφήμιση