Αρχική Ειδήσεις ΥΜΕ:Μνημόνιο Συνεργασίας για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας και της παρενόχλησης

ΥΜΕ:Μνημόνιο Συνεργασίας για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας και της παρενόχλησης

Τις δυνάμεις τους ενώνουν το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και οι Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε. με στόχο την  προώθηση και ανάδειξη θεμάτων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ισότητας των φύλων, αντιμετώπισης της έμφυλης βίας, της παρενόχλησης και των πολλαπλών διακρίσεων.

0
emfyles diakriseis
Διαφήμιση

Το σχετικό Μνημόνιο συνεργασίας υπογράφηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στον σταθμό του Μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας, παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα, της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφίας Ζαχαράκη και του Προέδρου της ΣΤΑ.ΣΥ., Χάρη Δαμάσκου.

Το Μνημόνιο υπογράφηκε από την Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές Χριστίνα Αλεξοπούλου, την Υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΣΤΑ.ΣΥ Αθανάσιο Κοτταρά και σηματοδοτεί της έναρξη μιας σειράς κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών ενάντια στη βία και τις ανισότητες.

Στον χαιρετισμό του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας τάχθηκε υπέρ του διαρκούς αγώνα απέναντι σε φαινόμενα όπως η έμφυλη βία και η παρενόχληση, τα οποία, παρά τις όποιες νομοθετικές ρυθμίσεις και άλλες ουσιαστικές πρωτοβουλίες στις σύγχρονες κοινωνίες, εξακολουθούν να είναι συχνά. Όπως είπε ο ίδιος, “το παρόν Μνημόνιο Συνεργασίας αποτελεί μία ισχυρή σύμπραξη για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ισότητας των φύλων και αντιμετώπισης της βίας και των πολύ-επίπεδων διακρίσεων κατά των γυναικών”.

mnimonio synergasias2

Από την πλευρά της η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφίας Ζαχαράκη, ξεκαθάρισε ότι η πολιτεία και η κοινωνία οφείλουν να στέκονται απέναντι σε κάθε μορφής διάκριση. Δίπλα σε όσους υφίστανται τις διακρίσεις, τη βία, την προκατάληψη και τους αποκλεισμούς. Προστατεύοντας ανθρώπους και δικαιώματα. Θέλουμε το μήνυμα αυτό να φτάνει κάθε μέρα παντού. Δυνατά και επίμονα, σε όσους περισσότερους αποδέκτες. Ευχαριστούμε θερμά το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και τη ΣΤΑΣΥ για τη συνεργασία».

Τέλος, η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου τόνισε ότι τα στατιστικά στοιχεία μαρτυρούν υψηλά ποσοστά παρενόχλησης των γυναικών και στα Μέσα Μεταφοράς σε πόλεις ανά τον κόσμο. “Στόχος μας, οι ολοένα και περισσότερες προσπάθειες επαγρύπνησης όλων μας σε αυτό το ζήτημα, αλλά και ταυτόχρονα η παροχή ουσιαστικής βοήθειας σε περίπτωση ανάγκης και ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας των γυναικών” επισήμανε η υφυπουργός.

Τέλος, η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία – Αλεξάνδρα  Κεφάλα χαρακτήρισε το μνημόνιο Συνεργασίας ως το πιο ηχηρό μήνυμα υπέρ της ισότητας , προαναγγέλλοντας ότι τα υπουργεία, μαζί με τη ‘‘ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε’’, προχωρά – μετά και την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας – σε μία καμπάνια ευαισθητοποίησης και αφύπνισης, στον δημόσιο χώρο, διατρανώνοντας το μήνυμα κατά της έμφυλης βίας και των διακρίσεων.

mnimonio synergasias

Διαφήμιση