Αρχική Special Topics Πούτιν για την επίθεση στη Μόσχα: Όλοι οι υπεύθυνοι για το έγκλημα...

Πούτιν για την επίθεση στη Μόσχα: Όλοι οι υπεύθυνοι για το έγκλημα θα πληρώσουν (Βίντεο)

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν καταδίκασε τη «βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση», στη Μόσχα, υποστήριξε ότι οι δράστες προσπάθησαν να διαφύγουν προς την Ουκρανία και κήρυξε ημέρα εθνικού πένθους την 24η Μαρτίου.

0
Putin jpg
Διαφήμιση

Tηλεοπτικό διάγγελμα προς τον ρωσικό λαό απηύθυνε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, στον απόηχο της πολύνεκρης επίθεσης σε αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα, ενώ κήρυξε την 24η Μαρτίου ως ημέρα εθνικού πένθους. 

Στην ομιλία του προς το έθνος ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία έχει συλλάβει και τους τέσσερις δράστες της επίθεσης στο συναυλιακό χώρο στη Μόσχα. Όλοι τους κατευθύνονταν προς την Ουκρανία, ανέφερε!

 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε τα πρώτα δημόσια σχόλια μετά τις επιθέσεις στο Crocus City Hall, εκφράζοντας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και υποσχόμενος οτι η «Η Ρωσική Ομοσπονδία θα εντοπίσει και θα τιμωρήσει όλους όσους προετοίμασαν την τρομοκρατική επίθεση».

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν καταδίκασε τη «βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση», ενώ ευχαρίστησε τις υπηρεσίες αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων και τις ειδικές υπηρεσίες για τις προσπάθειές τους και κήρυξε ημέρα εθνικού πένθους την 24η Μαρτίου.

Επιπλέον, εξέφρασε τα βαθιά συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δράστες προσπάθησαν να διαφύγουν προς την Ουκρανία.

Ο Πούτιν επισήμανε πως τα μέτρα ασφαλείας στη Ρωσία έχουν ενισχυθεί.

Υποσχέθηκε πως οι υπεύθυνοι της επίθεσης θα τιμωρηθούν. Επιπλέον, υποσχέθηκε τιμωρία για όποιον έδωσε εντολή για την επίθεση.

Όπως σημείωσε, όλοι οι δράστες βρέθηκαν και συνελήφθησαν. «Οι εχθροί μας δεν μας διχάσουν», τόνισε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους.

Ωστόσο το διάγγελμα Πούτιν έχει προκαλέσει  ήδη αντιδράσεις . Σε ανάρτησή του στο X το βραζιλιάνικο Μέσο” Hoje no Mundo Militar” που ασχολείται με στρατιωτικά θέματα αναφέρει μεταξύ άλλων:

“Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Πούτιν ξεκίνησε την αφήγησή του για να εμπλέξει την Ουκρανία στην τρομοκρατική επίθεση που άφησε χτες νεκρούς πάνω από 100 ανθρώπους στο Δημαρχείο του Κρόκου στη Μόσχα. Σύμφωνα με τον Πούτιν, η Ουκρανία είχε προετοιμάσει μια οδό διαφυγής για τους τρομοκράτες. Ως συνήθως, ο Πούτιν δεν παρουσίασε καμία απόδειξη ή αποδεικτικό στοιχείο, αλλά η αφήγηση είχε φυτευτεί και η μηχανή προπαγάνδας του Κρεμλίνου έχει ήδη αρχίσει να τη διαδίδει σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Βραζιλίας”.

Δεν εμπλέκεται η Ουκρανία

Η Ουκρανία δεν εμπλέκεται στην επίθεση κοντά στη Μόσχα και οι ισχυρισμοί περί μιας ουκρανικής σύνδεσης «δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα», δήλωσε το Σάββατο 23/3 ένας εκπρόσωπος τύπου της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών του Κιέβου.

Η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB ανέφερε πως «και οι τέσσερις τρομοκράτες» πίσω από την επίθεση σε μια αίθουσα συναυλιών κοντά στη ρωσική πρωτεύουσα συνελήφθησαν, ενώ κατευθύνονταν προς τα ουκρανικά σύνορα και ότι είχαν επαφές με την Ουκρανία.

«Πρόκειται φυσικά για ένα ακόμη ψέμα από τις ρωσικές ειδικές υπηρεσίες, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και δεν αντέχει σε καμία κριτική», δήλωσε στο Reuters ο Αντρίι Γιούσοφ, της Διεύθυνσης Πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Η Ουκρανία φυσικά δεν εμπλέκεται σε αυτήν την τρομοκρατική επίθεση. Η Ουκρανία υπερασπίζεται την εδαφική κυριαρχία της από τους Ρώσους εισβολείς, απελευθερώνει τα δικά της εδάφη και πολεμάει με τον στρατό των κατακτητών και εναντίον στρατιωτικών στόχων, όχι αμάχων».

 

Διαφήμιση