Αρχική Special Topics Ο Ιάπωνας δύτης και το ψάρι: Η απίστευτη ιστορία μιας φιλίας 30...

Ο Ιάπωνας δύτης και το ψάρι: Η απίστευτη ιστορία μιας φιλίας 30 ετών στον βυθό (Βίντεο)

Η αξιοσημείωτη φιλία του Ιάπωνα δύτη με το ψάρι, διαρκεί πάνω από 30 χρόνια, τότε που ο δύτης το έσωσε από έναν σοβαρό τραυματισμό!

0
dytis psari
Διαφήμιση

Ο 82χρονος Ιάπωνας Hiroyuki Arakawa υπήρξε δύτης όλη του τη ζωή, ένα γεγονός όμως σημάδεψε την δραστηριότητά του αυτή, καθώς ένα ψάρι, το Yoriko έγινε ο καλύτερός του φίλος για 30 ολόκληρα χρόνια! Απίστευτο; Κι όμως η ιστορία είναι πέρα για πέρα αληθινή!

Σύνταξη: ecozen.gr

Η αφοσίωση του δύτη Arakawa στη φροντίδα του Yoriko στην υγεία αποτελεί παράδειγμα του απίστευτου δεσμού που μπορεί να δημιουργηθεί ανάμεσα στον άνθρωπο και τα ζώα, μέσω της συμπόνιας και της φροντίδας.

Μπορεί να ακούγεται σουρεαλιστικό, αλλά ο κόλπος Tateyama της Ιαπωνίας έχει να διηγηθεί μια όμορφη ιστορία για τη φιλία μεταξύ ενός ντόπιου δύτη και ενός ψαριού εδώ και σχεδόν 30 χρόνια.  Ο δύτης Hiroyuki Arakawa συνάντησε για πρώτη φορά το ψάρι Yoriko, ένα ασιατικό sheepshead wrasse, όταν επέβλεπε την κατασκευή μιας υποβρύχιας πύλης ενός σιντοϊκού ναού 56 πόδια κάτω από την επιφάνεια του κόλπου, σύμφωνα με το GoodNewsNetwork.

Όλη η ιστορία ζωής για τον Ιάπωνα δύτη ξεκίνησε ότι ο Arakawa ανακάλυψε ότι το ψάρι, που ονομαζόταν Yoriko, είχε ένα στόμα που είχε τραυματιστεί σοβαρά, αλλά παρόλα αυτά ήρθε να τον συναντήσει. Συνειδητοποιώντας ότι μπορεί να μην μπορεί να πιάσει το φαγητό της, ο δύτης Arakawa, πέρασε τις επόμενες 10 ημέρες ταΐζοντας με το χέρι το ψάρι, κρέας από καβούρια. “Νομίζω ότι ο καθένας μπορεί να τραβήξει την προσοχή ενός ζώου ταΐζοντάς το, είχε αναφέρει τότε!

Ξεκίνησε τις καταδύσεις όταν ήταν 18 ετών. “Όταν είσαι μέσα στο νερό, μπορείς να απομονωθείς τόσο πολύ. Είναι ο δικός σου κόσμος. Μου αρέσει να βρίσκομαι στα βαθιά νερά”, δήλωσε ο Arakawa στο Great Big Story. Έγινε 79 ετών το 2021 και εξακολουθούσε να λατρεύει να καταδύεται στα βαθιά νερά. Και η φιλία του με τη Γιορίκο είναι ένα από τα σημαντικότερα στιγμιότυπα της κατάδυσης του.

Αναρτήσεις με βίντεο από την απίστευτη σχέση …ζωής ανάμεσα στον δύτη και το ψάρι υπάρχουν τουλάχιστον από το 2016!

Αλλά το να το αγγίξεις ή να αλληλεπιδράσεις μαζί του είναι πιο δύσκολο να επιτευχθεί”, είπε. Το ψάρι Yoriko συνήλθε γρήγορα από τα τραύματά του και στη συνέχεια ο δεσμός τους έγινε ακόμα πιο δυνατός. «Δεν είμαι σίγουρος αν είναι η φύση του kobudai ή όχι. Μάλλον επειδή υπάρχει μια αίσθηση εμπιστοσύνης μεταξύ μας. Υποθέτω ότι ξέρει ότι την έσωσα ότι τη βοήθησα όταν τραυματίστηκε άσχημα. Έτσι, για να μπορώ να το κάνω αυτό, είμαι περήφανος», είπε ο Arakawa. «Έχω μια καταπληκτική αίσθηση ολοκλήρωσης στην καρδιά μου».

 

Διαφήμιση