Αρχική Ειδήσεις Μόσχα: Ο ISIS ανέλαβε την επίθεση-Δεκάδες νεκροί και τραυματίες (Σκληρές εικόνες!)

Μόσχα: Ο ISIS ανέλαβε την επίθεση-Δεκάδες νεκροί και τραυματίες (Σκληρές εικόνες!)

Σοκ και δέος από τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα, σε συναυλιακό χώρο με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για δεκάδες νεκρούς και τραυματίες. Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε η Ρωσία, ενώ καλούνται όλοι οι στρατιωτικοί να επιστρέψουν στις θέσεις τους.

0
RUSSIA SHOOTING
(Photo by STRINGER / AFP)
Διαφήμιση

Το Ισλαμικό Κράτος αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση στη Μόσχα, στην αίθουσα συναυλιών. Όπως αναφέρει το Reuters:”Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη μέσω του καναλιού του στο Telegram για τις επιθέσεις στο Δημαρχείο Crocus κοντά στη Μόσχα”

Όπως φαίνεται στα βίντεο οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ, ενώ ο κόσμος έτρεχε να προστατευθεί από τους πυροβολισμούς. Σύμφωνα με τα Διεθνή Μέσα οι νεκροί στον συναυλιακό χώρο στη Μόσχα είναι τουλάχιστον 40, ενώ το Ρωσικό Ινστιτούτο στη Ρωσία έκανε λόγο για 145 νεκρούς!

Σύνταξη: ecozen.gr

Τα βίντεο με το αιματηρό τρομοκρατικό χτύπημα κάνουν τον γύρο του κόσμου! ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Την ίδια στιγμή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης μεταδίδονται βίντεο από τον συναυλιακό χώρο που έχει καταστραφεί καθώς μαίνεται πυρκαγιά που ξέσπασε μετά την επίθεση

Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης μεταδίδουν ότι κατά το μεγαλύτερο μέρος της η αίθουσα συναυλιών έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Άλλες πηγές μιλούν για μια προβοκάτσια που έστησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν προκειμένου να αλλάξει μορφή ο πόλεμος

sp;

Όπως προκύπτει από τις πρώτες αναφορές ΜΜΕ, στη Μόσχα, ένοπλοι πραγματοποίησαν την επίθεση ανοίγοντας πυρ με αυτόματα όπλα. Άλλες πληροφορίες που μεταδίδει το πρακτορείο TASS κάνουν λόγο και για καπνό και διπλή έκρηξη.

Εκτιμάται ότι με βάση τον αριθμό των εισιτηρίων που είχαν πουληθεί την ώρα της επίθεσης στον συναυλιακό χώρο βρίσκονταν έως 6.200 άνθρωποι. Σημειώνεται πως το Crocus City Hall είναι χωρητικότητας 9.500 ανθρώπων.

Στο X (Twitter) κυκλοφορεί και βίντεο στο οποίο φέρεται να κινείται οπλισμένος τρομοκράτης πριν την επίθεση

Αντικρουόμενες διεθνείς αντιδράσεις

Αξίζει να επισημανθεί ότι στις 7 Μαρτίου, η αμερικανική πρεσβεία στη Μόσχα προειδοποίησε ότι επίκειται τρομοκρατική επίθεση. «Η Πρεσβεία παρακολουθεί αναφορές ότι εξτρεμιστές σχεδιάζουν να επιτεθούν σε μεγάλες συγκεντρώσεις στη Μόσχα, συμπεριλαμβανομένων συναυλιών, στο εγγύς μέλλον, και οι πολίτες των ΗΠΑ θα πρέπει να αποφεύγουν τις μεγάλες συγκεντρώσεις για τις επόμενες 48 ώρες», ανακοίνωσε εκείνη την ημέρα. Η Ουκρανία δήλωσε ότι δεν σχετίζεται με την επίθεση, το ίδιο ανέφεραν και οι ΗΠΑ, ενώ η Μαρία Ζαχάροβα σε αλλεπάλληλες δηλώσεις της έθεσε το ερώτημα, που βασίζονται οι ΗΠΑ για την αθωότητα των Ουκρανών.

Διαφήμιση