Αρχική Ειδήσεις Η πόλη της Πελοποννήσου με την πιο μολυσμένη ατμόσφαιρα στην Ελλάδα

Η πόλη της Πελοποννήσου με την πιο μολυσμένη ατμόσφαιρα στην Ελλάδα

0
ατμοσφαιρική ρύπανση
Διαφήμιση

Μία καλή θέση στη λίστα με τις πόλεις που διατηρούν το “προνόμιο” του καθαρού αέρα κερδίζει η Αθήνα, όχι όμως και η Πάτρα, η 3η κατά σειρά μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, μετά την πρωτεύουσα και τη Θεσσαλονίκη, που εμφανίζεται να έχει την πιο μολυσμένη ατμόσφαιρα!

Αν και η Αθήνα συγκαταλέγεται στις μεγαλουπόλεις με τον καθαρότερο αέρα, σύμφωνα με την έκθεση της IQAir, η Πάτρα, που αποτελεί και τη μεγαλύτερη μεγαλούπολη της Πελοποννήσου εμφανίζεται εκείνη με τον πιο μολυσμένο αέρα στη χώρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης η οποία δημοσιοποίησε τα στατιστικά στοιχεία για την κατάσταση στην Ελλάδα τα τελευταία πέντε έτη, αλλά και τα στατιστικά για την -σχεδόν- real time μέτρηση, η πιο μολυσμένη ατμόσφαιρα στην Ελλάδα εμφανίζεται να είναι στην Πάτρα. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση την κλίμακα της IQAir, η ατμόσφαιρα κρίνεται «μέτρια» και όχι κακή. Η πιο καθαρή ατμόσφαιρα μετρήθηκε στα Χανιά για το 2024. Πολύ καλή επίδοση και για την Καλαμάτα με 14 Air Quality Index (AQI), τη στιγμή που η Αθήνα έχει 18 AQI.
real time png

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ελβετικού οργανισμού που ελέγχει την ποιότητα του αέρα με δεδομένα που αντλεί από περισσότερους από 30.000 σταθμούς παρακολούθησης σε όλο τον κόσμο, η Αθήνα συγκαταλέγεται στην πρώτη 20άδα από πλευράς μεγαλουπόλεων στον πιο καθαρό αέρα!

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, η Αθήνα φέτος είναι 14η στη σχετική λίστα, με το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας και τη Μελβούρνη στην Αυστραλία να κατέχουν τις πρώτες δύο θέσεις.

live cleanest cities png

Τα στοιχεία δείχνουν πως για το 2023 η πιο μολυσμένη ατμόσφαιρα μετρήθηκε στο Ίλιον, ενώ η πιο καθαρή στον Άγιο Μάρκο Κέρκυρας.

statistiko 0 png

Η έκθεση της IQAir κατατάσσει την Ελλάδα στην 51η θέση των χωρών με τον πιο καθαρό αέρα για το 2023, ενώ το Πακιστάν έχει τη θλιβερή πρωτιά του πιο μολυσμένου αέρα για την περσινή χρονιά.

Πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, πως οι σταθμοί υπάρχουν σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας και όχι σε κάθε νομό.

xartis molynsi 0 png
Διαφήμιση