Αρχική Ειδήσεις Η Γη θα χάσει ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο-Τι σημαίνει αυτό για την ανθρωπότητα

Η Γη θα χάσει ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο-Τι σημαίνει αυτό για την ανθρωπότητα

0
ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ 1
Διαφήμιση

Ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο αναμένεται να χάσει μέσα στα επόμενα δύο χρόνια ο Πλανήτης Γη · Κάτι τέτοιο συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία, δημιουργώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις, αφού αυτό το δευτερόλεπτο θα πρέπει να αφαιρεθεί από τα ρολόγια.

Συγκεκριμένα, μια μέρα μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, όλοι άνθρωποι θα χάσουν ένα δευτερόλεπτο από το χρόνο τους. Το πότε ακριβώς θα συμβεί αυτό εξαρτάται μόνο από τον άνθρωπο και τις δραστηριότητες του, καθώς το λιώσιμο των πάγων μεταβάλλει την περιστροφή της Γης και εν τέλει αλλάζει τον ίδιο τον χρόνο!

Σύμφωνα με την independent, πολλά δευτερόλεπτα έχουν προστεθεί με την πάροδο των ετών. Ωστόσο, μετά από μια μακρά τάση επιβράδυνσης, η περιστροφή της Γης επιταχύνεται τώρα λόγω των αλλαγών στον πυρήνα της. Έτσι, για πρώτη φορά θα πρέπει να αφαιρεθεί ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο από τα ρολόγια μας.

“Ένα αρνητικό δίσεκτο δευτερόλεπτο δεν έχει ποτέ προστεθεί, οπότε τα προβλήματα που θα μπορούσε να δημιουργήσει δεν έχουν προηγούμενο», έγραψε η Patrizia Tavella, μέλος του Τμήματος Χρόνου στο Διεθνές Γραφείο Μέτρων και Σταθμών στη Γαλλία, αναφορικά με τη νέα μελέτη.

Ωστόσο, το πότε ακριβώς θα συμβεί αυτό επηρεάζεται από την υπερθέρμανση του πλανήτη, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στο περιοδικό Nature. Το λιώσιμο των πολικών πάγων καθυστερεί το δίσεκτο δευτερόλεπτο κατά τρία χρόνια, μετατοπίζοντάς το από το 2026 στο 2029, σύμφωνα με την έκθεση.

Διαφήμιση