Αρχική Ειδήσεις Επιστρέφουν οι ευρωπαίοι αγρότες με τα τρακτέρ τους στις Βρυξέλλες

Επιστρέφουν οι ευρωπαίοι αγρότες με τα τρακτέρ τους στις Βρυξέλλες

Ζεσταίνουν και πάλι τις μηχανές τους τα τρακτέρ των αγροτών που επέστρεψαν στις Βρυξέλλες εν όψει της συνόδου των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ, θέλοντας να στείλουν το μήνυμα ότι τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του φορτίου κλπ. δεν φτάνουν, αλλά χρειάζονται επιπλέον παρεμβάσεις.

0
Belgium EU Agricuture Farmers
Διαφήμιση

Ήδη οι υπουργοί ανακοίνωσαν ότι αποδέχονται τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ελάφρυνση των διοικητικών βαρών, όπως επίσης και για κάποιες εξαιρέσεις που αφορούν στους αγρότες. Με επείγουσα διαδικασία θα διαβιβαστεί αυτό το μήνυμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από όπου αναμένεται η γνωμοδότηση στο διάστημα 22 με 25 Απριλίου.

Μέχρι στιγμής οι αγρότες δεν έχουν σπάσει κιγκλιδώματα, όπως έγινε πριν από ένα μήνα, αλλά έχουν ανάψει φωτιές.

Ανάμεσα στα συνθήματα διακρίνονται οι φράσεις «το τέλος μας ισοδυναμεί με τη δική σας πείνα» ή «αφήστε μας να ζήσουμε κάνοντας τη δουλειά μας».

Το μήνυμα που στέλνουν οι ευρωπαίοι αγρότες είναι ότι εκτός από τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του φορτίου κλπ. απαιτούνται επιπλέον μέτρα.

Η Eυρωπαϊκή Επιτροπή, είναι διατεθειμένη να συνεχίσει τον διάλογο.
Επίσης θα υπάρξει σύσταση ενός παρατηρητηρίου για να βρουν πού υπάρχει αισχροκέρδεια, κατά τη διαδικασία από τον παραγωγό, στο κατάστημα και στον καταναλωτή.

Διαφήμιση