Αρχική Special Topics Ανοσοθεραπεία: Θεαματικά αποτελέσματα ενάντια στον καρκίνο σε κλινική δοκιμή

Ανοσοθεραπεία: Θεαματικά αποτελέσματα ενάντια στον καρκίνο σε κλινική δοκιμή

Χαμόγελα αισιοδοξίας  δημιουργεί μία νέα επαναστατική θεραπεία για τον καρκίνο, που μέχρι στιγμής δείχνει να επιτυγχάνει 100% ύφεση της νόσου σε κλινική δοκιμή!

0
καρκίνος
Διαφήμιση
 

Στην κλινική δοκιμή με 14 συμμετέχοντες, η ανοσοθεραπεία από μόνη της εξάλειψε αποτελεσματικά τον καρκίνο του ορθού.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, που δημοσιεύθηκαν στο The New England Journal of Medicine, είναι η πρώτη έρευνα για τη δυνατότητα της ανοσοθεραπείας να καταπολεμήσει τον εν λόγω μη μεταστατικό καρκίνο σε ασθενείς με μια συγκεκριμένη γενετική μετάλλαξη στους όγκους τους.

Η δοκιμή που διεξήχθη από το Κέντρο Καρκίνου Memorial Sloan Kettering (MSK) της Νέας Υόρκης, ανέφερε πλήρη ύφεση σε όλους τους συμμετέχοντες. Μετά την ανοσοθεραπεία, ο καρκίνος εξαφανίστηκε εντελώς από όλους τους ασθενείς, ορισμένοι από τους οποίους ήταν απαλλαγμένοι από τον καρκίνο για διάστημα δύο ετών.

karkinow orthou

Αποτελεί σημαντικό βήμα για την επιστήμη, διότι ανοίγει το δρόμο για την ανοσοθεραπεία και τη χρήση της ως πρώτη γραμμή θεραπείας για ορισμένους τύπους καρκίνου του ορθού, γλιτώνοντας ενδεχομένως τους ασθενείς από τις εξουθενωτικές παρενέργειες των συνήθων πρακτικών ακτινοβολίας, χειρουργικής επέμβασης ή χημειοθεραπείας.

Στην κλινική δοκιμή συμμετείχαν ασθενείς ηλικίας μεταξύ 18 και 65 ετών. Όλοι οι ασθενείς έλαβαν θεραπεία με έναν αναστολέα σημείου ελέγχου, έναν τύπο ανοσοθεραπείας που μπλοκάρει την πρωτεΐνη PD-1 στα Τ-κύτταρα, επιτρέποντας στο ανοσοποιητικό σύστημα να επιτεθεί στον καρκίνο. Κανένας ασθενής δεν έλαβε άλλες συνήθεις θεραπείες για τον καρκίνο του ορθού, όπως ακτινοβολία ή χειρουργική επέμβαση.

Τα αποτελέσματα ήταν σημαντικά, καθώς και οι 14 ασθενείς της δοκιμής πέτυχαν πλήρη ύφεση. Η επικεφαλής ερευνήτρια της μελέτης, η ιατρική ογκολόγος του MSK Andrea Cercek, δήλωσε: “Είναι απίστευτα ικανοποιητικό να λαμβάνεις αυτά τα χαρούμενα δάκρυα και τα χαρούμενα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τους ασθενείς αυτής της μελέτης που ολοκληρώνουν τη θεραπεία και συνειδητοποιούν: «Ω, Θεέ μου, μπορώ να διατηρήσω όλες τις φυσιολογικές λειτουργίες του σώματός μου που φοβόμουν ότι θα μπορούσα να χάσω με την ακτινοβολία ή τη χειρουργική επέμβαση”».

Διαφήμιση