Αρχική Special Topics 2182: Τότε θα συγκρουστεί με τη Γη ο αστεροειδής Bennu

2182: Τότε θα συγκρουστεί με τη Γη ο αστεροειδής Bennu

Μία δυσάρεστη αλλά μακρινή πρόβλεψη κάνουν οι αστρονόμοι, εκτιμώντας ότι ο αστεροειδής Bennu θα συγκρουστεί με τη Γη σε 158 χρόνια!

0
αστεροειδής
Διαφήμιση

Αν και το ενδεχόμενο ο αστεροειδής με το όνομα Bennu να συγκρουστεί με τη Γη το έτος 2.182, ήτοι σε 158 χρόνια είναι εξαιρετικό μικρό οι επιστήμονες δεν παύουν να ανησυχούν και να κάνουν από τώρα σχέδια αποτροπής μιας τέτοιας πιθανότητας.

Η πρόσφατη είδηση ότι ο αστεροειδής Bennu προβλέπεται να συγκρουστεί με τη Γη σε 158 χρόνια, συγκεκριμένα στις 24 Σεπτεμβρίου 2182, έχει τραβήξει την προσοχή πολλών ανθρώπων.
Οργανισμοί όπως η NASA παρακολουθούν επιμελώς το διάστημα εδώ και χρόνια.

Έχουν τώρα εντοπίσει μια ημερομηνία κατά την οποία ένας κολοσσιαίος αστεροειδής προβλέπεται να χτυπήσει τη Γη, με αποτέλεσμα καταστροφικές συνέπειες.

 

Η αποκάλυψη αυτή, κοινοποιήθηκε στον λογαριασμό «Inside History» στο Instagram, με εικόνες ενός αστεροειδούς που συγκρούεται με την επιφάνεια της Γης. Οι επιστήμονες υπολόγισαν μάλιστα τη δύναμη, παρομοιάζοντάς την με εκείνη 22 ατομικών βομβών. Η NASA, ωστόσο, τόνισε ότι ενώ υπάρχει κίνδυνος, η πιθανότητα ο Bennu να χτυπήσει πραγματικά τη Γη στις 24 Σεπτεμβρίου 2182, είναι εξαιρετικά μικρή.

Δεδομένου ότι η ημερομηνία αυτή πέφτει προς το τέλος του 22ου αιώνα, δεν υπάρχει λόγος άμεσης ανησυχίας. Ο Bennu, ο οποίος περνά από τη Γη κάθε έξι χρόνια, έχει το μισό μέγεθος του αστεροειδούς που πιστεύεται ότι οδήγησε στην εξαφάνιση των δεινοσαύρων.

Αν και μια σύγκρουση του Bennu θα προκαλούσε καταστροφές σε ακτίνα 600 μιλίων από το σημείο συντριβής, δεν έχει την κλίμακα που θα προκαλούσε παγκόσμια εξαφάνιση.

Η NASA επεξεργάζεται ενεργά στρατηγικές για να αλλάξει την τροχιά του Bennu και να αποτρέψει μια σύγκρουση.

Διαφήμιση