Αρχική Special Topics Ζωντανεύουν οι μνήμες από τον εφιάλτη-Η μαρτυρία φοιτητή στην εξεταστική για τα...

Ζωντανεύουν οι μνήμες από τον εφιάλτη-Η μαρτυρία φοιτητή στην εξεταστική για τα Τέμπη

Σε λίγες ημέρες κλείνει ένας χρόνος από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών και οι μνήμες-σε όσους έζησαν και γλίτωσαν από αυτόν τον επίγειο εφιάλτη- ξαναζωντανεύουν, περιμένοντας με αγωνία να δουν αν τελικά θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει για να ησυχάσουν οι ψυχές των 57 νεκρών, αλλά και των οικογενειών τους που έμειναν πίσω με ένα αιώνιο γιατί!  

0
[367305] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ
Συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για "τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών και όλων των πτυχών που σχετίζονται με αυτό", Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία ενός φοιτητή που κατέθεσε σήμερα στην Εξεταστική για τα Τέμπη, περιγράφοντας λεπτό προς λεπτό τι συνέβη από τη στιγμή της σύγκρουσης, μέχρι τον απεγκλωβισμό του, αλλά και την προσπάθειά του να βοηθήσει και άλλα άτομα.

«Σηκώθηκα γρήγορα γιατί καιγόμουν από τις λαμαρίνες. Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική και τα τζάμια ραγισμένα. Μαζί με ένα άλλο παιδί βγήκαμε έξω και πήραμε ανάσες, και ξεκίνησα να βοηθήσω άλλους που ήταν μέσα στο τρένο. Ίσως 50 άτομα να ήταν μέσα», επισήμανε φοιτητής του Εμπορικού Ναυτικού που επέζησε από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή για «τη Διερεύνηση του Εγκλήματος των Τεμπών και Όλων των Πτυχών που Σχετίζονται με αυτό», η οποία συνεδριάζει για μια ακόμη ημέρα.

Μεταξύ άλλων, περιέγραψε στη διάρκεια της κατάθεσής του στην Εξεταστική για τα Τέμπη, για όσα έζησε τη μοιραία βραδιά μέσα στο τρένο και έμελλε να είναι ένας ζωντανός εφιάλτης, που θα μείνει ανεξίτηλος στις μνήμες των επιζώντων:

(…) Φως στο χώρο, υπήρχε μόνο από τη φωτιά. Κατά τις πρώτες μου κινήσεις, έσπευσα να δω σε τι κατάσταση βρίσκομαι – δεν λιποθύμησα, είχα τις αισθήσεις μου. Είδα πώς μπορώ να επιβιώσω και μετά να βοηθήσω άλλα άτομα.

(…) Χρειαζόταν να σκαρφαλώσεις στα παράθυρα για να βγεις έξω. Ορισμένοι τραυματιστήκαμε για να πεταχτούμε έξω από το τρένο».

Διαφήμιση