Αρχική Ειδήσεις Τραγωδία στα Τέμπη: Συγκλονίζει η μαρτυρία της Προέδρου του Συλλόγου των Θυμάτων

Τραγωδία στα Τέμπη: Συγκλονίζει η μαρτυρία της Προέδρου του Συλλόγου των Θυμάτων

0
ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ (ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/ MΟTIONTEAM/EUROKINISSI)
(ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/ MΟTIONTEAM/EUROKINISSI)
Διαφήμιση

 

«Είναι τόσο απροκάλυπτες οι παραβάσεις και οι παραλήψεις που δεν χρειαζόταν η Εξεταστική», είπε η μάρτυρας που στην τραγωδία στα Τέμπη ένα από τα θύματα ήταν και η ίδια της η κόρη.

« Σε αυτό το έγκλημα, που έχασαν την ζωή τους 57 άνθρωποι η απόδοση ευθύνης είναι μονόδρομος, ελπίζω αυτή να έρθει μέσω της δικαιοσύνης», τόνισε, αναφερόμενη στα θύματα που υπήρξαν στα Τέμπη, αλλά και στους αγνοούμενους!

Αφού χαρακτήρισε υβριστικό να κατηγορείται για το έγκλημα ο νεκρός μηχανοδηγός, μίλησε για κακουργηματικές πράξεις, εγκληματικές παραλείψεις στο σιδηρόδρομο.

«Πολλές φορές αυτά που άκουσα στην Εξεταστική, με έκαναν να ντρέπομαι. Με έκαναν να θέλω να αλλάξω χώρα», υπογράμμισε.

Αναφερόμενη στον πρώην υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, είπε: «Εσείς την συντηρείτε την ασυλία. Είναι συνάδελφός σας, αλλά δεν μπορείτε να προασπίζεστε το κακό. Θα θέλατε εγώ στο γιατρό που έκανε κακό στο παιδί σας να πάω και να τον στηρίξω;» ενώ αναρωτήθηκε: «είναι αλλιώτικοι οι νόμοι για τους πολίτες; Είναι αλλιώτικοι για τους υπουργούς; Τι γίνεται τελικά σε αυτό το κράτος;».

Παράλληλα ανέφερε ότι αλλοιώθηκε ο χώρος του δυστυχήματος, με αποτέλεσμα να χαθούν πολύτιμα στοιχεία.

[366670] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ "ΤΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΤΥΧΩΝ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ" (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
Συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για “τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών και όλων των πτυχών που σχετίζονται με αυτό”, Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024.
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
Μάλιστα κατέθεσε ότι οι δικαστικοί που ερευνούσαν το δυστύχημα δεν είχαν πάει στην περιοχή. «Θεωρώ ότι γινόταν μία παράνομη μεταφορά. Και γι’ αυτό έγινε αλλοίωση του τόπου του συμβάντος», ανέφερε κάνοντας λόγο για συγκάλυψη και κενά στην έρευνα (π.χ. δεν έγινε κατάσχεση στοιχείων στη Θεσσαλονίκη αναφορικά με το τι μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία).Η κ. Καρυστιανού, απαντώντας στις ερωτήσεις των μελών της επιτροπής, απέδωσε ευθύνες στον πρωθυπουργό, στους υπουργούς, στην Hellenic Τrain και στην ΡΑΣ.

Κατέθεσε ακόμη ότι υπάρχουν αγνοούμενοι και υποστήριξε ότι οι παροχές της κυβέρνησης στους συγγενείς κινούνται στην φιλοσοφία του να μην μιλάς.

Διαφήμιση