Αρχική Ειδήσεις Το μυστικό της ευτυχίας κρύβεται στις ανθρώπινες σχέσεις

Το μυστικό της ευτυχίας κρύβεται στις ανθρώπινες σχέσεις

Όσο κι αν η τεχνολογική εξέλιξη υπεισέρχεται ολοένα και περισσότερο στη ζωή μας, αντικαθιστώντας σε πολλές περιπτώσεις την ανθρώπινη παρουσία, η ευτυχία μας δεν μπορεί να “περιορίζεται”, μέσα στον “άυλο” και αχανή κόσμο του διαδικτύου! 

0
Παγκόσμιος Δείκτης Ευτυχίας
Διαφήμιση
 

Οι ανθρώπινες σχέσεις παραμένουν μία σταθερή αξία, και η ύπαρξη δύο αξιόπιστων ανθρώπων στη ζωή μας παραμένει το διαχρονικό μυστικό της ευτυχίας…

Για τη συναισθηματική ευεξία και όχι μόνο, οι σχέσεις με τους άλλους είναι ουσιαστικές.

«Το να έχεις ισχυρούς και ουσιαστικούς δεσμούς με τους άλλους βελτιώνει την ευτυχία και την υγεία», είπε ο ψυχίατρος.

«Καλλιεργήστε βαθιές φιλίες και ασχοληθείτε με παθιασμένες δραστηριότητες για να διευρύνετε τον κοινωνικό σας κύκλο», πρόσθεσε ο Waldinger.

Ζευγάρι μεσήλικες 65ρηδες

«Το να μοιράζεσαι τις ανησυχίες και το άγχος με άλλους βοηθά το σώμα να επανέλθει σε κατάσταση ισορροπίας», τόνισε ο Αμερικανός ψυχίατρος.

«Βρίσκεις μια ισορροπία καθώς το άγχος εξαφανίζεται, διαχωρίζοντας την κατάσταση της ταραχής σου. Ένα απλό παράδειγμα. «Όταν επιστρέφω σπίτι και μιλάω με τη γυναίκα μου, ηρεμώ», υπογράμμισε ο ψυχίατρος Robert Waldinger.

Ο Robert J. Waldinger είναι Αμερικανός ψυχίατρος, ψυχαναλυτής και ιερέας του Ζεν. Είναι καθηγητής ψυχιατρικής μερικής απασχόλησης στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ και διευθύνει τη Μελέτη Ανάπτυξης Ενηλίκων του Χάρβαρντ, μια από τις πιο μακροχρόνιες μελέτες για την ενήλικη ζωή που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ.

 

Διαφήμιση