Αρχική Special Topics “Σέλφι” από το Διάστημα έστειλε το διαστημικό σκάφος «Οδυσσέας»

“Σέλφι” από το Διάστημα έστειλε το διαστημικό σκάφος «Οδυσσέας»

0
σελφι διαστημα
Διαφήμιση

Με μία “σέλφι” από το διάστημα και έχοντας φόντο τη Γη το διαστημικό σκάφος που φέρει το ελληνικό όνομα «Οδυσσέας» θέλησε να δείξει ότι το ταξίδι προς τη Σελήνη βαίνει καλώς…

Σήμερα, Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου το διαστημικό σκάφος «Οδυσσέας» της Intuitive Machines αναμένεται να επιχειρήσει να προσεληνωθεί στον κρατήρα Malapert A κοντά στον νότιο πόλο, στη Σελήνη.

«Η Intuitive Machines μετέδωσε με επιτυχία τις πρώτες της εικόνες αποστολής IM-1 στη Γη στις 16 Φεβρουαρίου 2024. Οι εικόνες τραβήχτηκαν λίγο μετά τον χωρισμό από το δεύτερο στάδιο του πυραύλου της SpaceX στο πρώτο ταξίδι της Intuitive Machines στο φεγγάρι στο πλαίσιο του προγράμματος CLPS της NASA», έγραψε η εταιρεία σε ανάρτησή της στο X (πρώην Twitter).

Σύμφωνα με το Live Science, η αποστολή της Intuitive Machines πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Commercial Lunar Payload Services (Εμπορικό Πρόγραμμα Υπηρεσιών Σεληνιακών Φορτίων) της NASA το οποίο προβλέπει τη μεταφορά εξοπλισμού της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας με εμπορικά σκάφη.

Intuitive Machines: Το διαστημικό σκάφος «Οδυσσέας» έστειλε σέλφι από το Διάστημα
(Intuitive Machines)

Τα έξι επιστημονικά όργανα που μεταφέρει το σκάφος έχουν σχεδιαστεί για τη συλλογή δεδομένων που θα βοηθήσουν το πρόγραμμα Artemis της NASA, το οποίο στοχεύει να δημιουργήσει μια βάση κοντά στο σεληνιακό νότιο πόλο μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 2020.

Το σκάφος θα επιχειρήσει σήμερα (22/02) να προσεληνωθεί στον κρατήρα Malapert A κοντά στον νότιο πόλο. Σύμφωνα με την εταιρεία τα συστήματα του Odysseus λειτουργούν κανονικά, συμπεριλαμβανομένου του κινητήρα του. Αν το εγχείρημα πετύχει, θα είναι η πρώτη φορά που μια ιδιωτική εταιρεία πατά στο φεγγάρι.

 

Διαφήμιση