Αρχική Special Topics - 2 Σε παραγωγή από την Energean και το κοίτασμα φυσικού αερίου Karish North στο...

Σε παραγωγή από την Energean και το κοίτασμα φυσικού αερίου Karish North στο Ισραήλ

Σε παραγωγή βρίσκεται ήδη το δεύτερο από τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της Energean στην θάλασσα του Ισραήλ. Πρόκειται για το κοίτασμα Karish North που διαθέτει 34 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm) φυσικού αερίου και 37 εκατ. βαρέλια ρευστούς υδρογονάνθρακες βεβαιωμένα (2P) αποθέματα (συνολικά, 256 εκατ. βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου).

0
energean1
Διαφήμιση

 

Το Karish North αναπτύσσεται από το FPSO “Energean Power” όπως και το κοίτασμα Karish που από τον Οκτώβριο του 2022 βρίσκεται σε παραγωγή. Πλέον, η παραγωγή της Energean στο Ισραήλ προέρχεται από συνολικά 4 γεωτρήσεις, εξέλιξη που επιτρέπει ευελιξία στην χρήση των αποθεμάτων και στην ικανοποίηση των υποχρεώσεων της εταιρείας που απορρέουν από τα συμβόλαια προμήθειας φυσικού αερίου προς τους πελάτες της.

Το κοίτασμα Karish North ανακαλύφθηκε από την εταιρία τον Απρίλιο του 2019, ενώ τον Οκτώβριο του ίδιου έτους πραγματοποιήθηκε επιτυχής επιβεβαιωτική γέωτρηση. H Energean έλαβε την Τελική Επενδυτική Απόφαση για την ανάπτυξη του κοιτάσματος τον Ιανουάριο του 2021 και μέσα σε τρία χρόνια το Karish North έφθασε στην παραγωγή.

energean

Νέο συμβόλαιο στο Ισραήλ

Επιπλέον. η Energean συνήψε με την Eshkol Energies Generation LTD, η πλειοψηφία της οποίας ανήκει στην Dalia Power Energies LTD, ένα νέο συμβόλαιο πώλησης φυσικού αερίου που προβλέπει αρχικά την προμήθεια προς τον πελάτη 0,6 bcm ετησίως, με αύξηση της ποσότητας στο 1 bcm ετησίως από το 2032 και μετά. Το συμβόλαιο έχει διάρκεια 15 ετών για προμήθεια περί τα 12 bcm συνολικά και διασφαλίζει έσοδα της τάξης των 2 δισεκ. δολαρίων κατά την διάρκειά του. Πλέον, η εταιρία προμηθεύει με φυσικό αέριο και τους τέσσερις σταθμούς παραγωγής ηλεκτρισμού που ιδιωτικοποιήθηκαν από την Israel Electric Corporation, δηλαδή τους Ramat Hovav, Alon Tavor, East Hagit και Eshkol.

Σε δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Energean, Μαθιός Ρήγας, τόνισε τα εξής: «H Energean πέτυχε ένα ακόμη ορόσημο, φέρνοντας στην παραγωγή την 4η γεώτρησή μας στο Karish North, σε μια εξέλιξη που μάς δίνει επιχειρησιακή ευελιξία και μάς επιτρέπει να αξιοποιήσουμε τη μέγιστη δυναμικότητα του “Energean Power”. Επιπλέον, το νέο συμβόλαιο με την Eshkol είναι μία δήλωση εμπιστοσύνης από τους παραγωγούς ηλεκτρισμού του Ισραήλ προς την Energean, προσθέτει έσοδα της τάξης των 2 δισεκ. δολαρίων και εντάσσεται στην στρατηγική μας να διασφαλίζουμε σε μακροπρόθεσμη βάση έσοδα από μακράς διαρκείας συμβόλαια πώλησης φυσικού αερίου».

Σημειώνεται ότι η Energean έχει προβλέψει για φέτος αύξηση της παραγωγής της στο Ισραήλ μεταξύ των 5,7 και 6,4 bcm, έναντι 4,4 bcm πέρσι.

 

 

 

 

Διαφήμιση