Αρχική Special Topics Ρομπότ «αγρότες» και άλλες καινοτομίες για την έξυπνη γεωργία στην AGROTICA της...

Ρομπότ «αγρότες» και άλλες καινοτομίες για την έξυπνη γεωργία στην AGROTICA της ΔΕΘ

Χειρισμός ρομπότ με νεύματα και χάρτης ζιζανίων μερικές από τις ιδέες τεχνολογίας που θα κάνουν πιο εύκολη τη ζωή των αγροτών έκαναν την εμφάνισή τους στην AGROTICA.

0
ρομποτ αγκροτικα
Διαφήμιση

Στον κάμπο της Ημαθίας, ο Γιώργος μαζεύει ροδάκινα απ’ τα χαράματα και κοντεύει πια μεσημέρι. H μέση και οι ώμοι του έχουν αρχίσει να πονούν από την πολύωρη εργασία. Ένα τετράτροχο ρομπότ, εξοπλισμένο με ειδικές κάμερες και λογισμικό Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ), που λαμβάνει δεδομένα από τις φορετές συσκευές (wearables) του εργάτη γης, «αντιλαμβάνεται» τη μυοσκελετική του καταπόνηση. Κατευθύνεται αυτόνομα στο σημείο όπου βρίσκεται ο Γιώργος και τον απαλλάσσει από την επιπλέον δουλειά της μεταφοράς του τελάρου με τα ροδάκινα: παραλαμβάνει το κιβώτιο που ο εργάτης έχει ήδη γεμίσει και το πηγαίνει στον σταθμό φόρτωσης.

Σε άλλο σημείο του οπωρώνα, ένα drone κινείται πάνω από τις σειρές των δέντρων και φωτογραφίζει τη φυτοκόμη τους. Οι φωτογραφίες αυτές συγκρίνονται με χρονοσειρές άλλων φωτογραφιών των ίδιων δέντρων. Αν ανάμεσα στα δεκάδες δέντρα του οπωρώνα κάποιο δεν αναπτύσσεται με τον αναμενόμενο ρυθμό, ο καλλιεργητής αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά, ώστε να παρέμβει με τις απαραίτητες καλλιεργητικές φροντίδες.

Δείτε τη συνέχεια εδώ

Διαφήμιση