Αρχική Special Topics NASA: Η οικολογία και στο Διάστημα-Ξύλινος ο επόμενος δορυφόρος

NASA: Η οικολογία και στο Διάστημα-Ξύλινος ο επόμενος δορυφόρος

Τις πτήσεις της πιο βιώσιμες επιχειρεί να κάνει η NASA, αποφασίζοντας-μαζί με τη Διαστημική Υπηρεσία της Ιαπωνίας (JAXA)- να στείλει τον πρώτο ξύλινο δορυφόρο στον κόσμο!

0
ξυλινος δορυφορος
Διαφήμιση

 

Ο επικεφαλής του προγράμματος, Κότζι Μουράτα δήλωσε ότι «η ικανότητα του ξύλου να αντέχει σε αυτές τις συνθήκες μας εξέπληξε».

Στόχος είναι ο πύραυλος να εκτοξευθεί αυτό το καλοκαίρι, με τα σχέδια να οριστικοποιούνται αυτή την περίοδο.

doriforosxilinos

Και ανθεκτικό και οικολογικό 

Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, το ξύλο δεν καίγεται ούτε σαπίζει στο διαστημικό κενό, αλλά μετατρέπεται σε λεπτή στάχτη κατά την επανείσοδο στην ατμόσφαιρα της Γης, κάτι που το καθιστά μια πολύ καλή επιλογή για τους δορυφόρους του μέλλοντος.

Ο Τακάο Ντόι, Ιάπωνας αστροναύτης και αεροδιαστημικός μηχανικός στο Πανεπιστήμιο του Κιότο δήλωσε στον Observer: «Όλοι οι δορυφόροι που επανέρχονται στην ατμόσφαιρα της Γης καίγονται και δημιουργούν μικροσκοπικά μεταλλικά σωματίδια τα οποία θα επιπλέουν στην ανώτερη ατμόσφαιρα για πολλά χρόνια […] Τελικά, θα επηρεάσουν το περιβάλλον της Γης».

Εξάλλου και το διάστημα τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο, από την ανθρώπινη παρέμβαση. Ενδεικτικό αποτελεί το γεγονός ότι ο πλανήτης Άρης έχει γεμίσει με σκουπίδια, από τα συντρίμμια που αφήνουν αποστολές από την Γη.

Η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι ο ανθρώπινος παρεμβατισμός ξεπερνάει τα γήνινα γεωγραφικά όρια, συνεχίζοντας την περιβαλλοντική καταστροφή και εκτός της ατμόσφαιρας της Γης!

Διαφήμιση