Αρχική Ειδήσεις Μέσω gov.gr η βεβαίωση φοίτησης μαθητών

Μέσω gov.gr η βεβαίωση φοίτησης μαθητών

0
τεχνολογία
Διαφήμιση

Με μια εύκολη και φιλική προς τους πολίτες διαδικασία, μέσω του gov.gr, είναι πλέον διαθέσιμη ηλεκτρονικά η «Βεβαίωση Φοίτησης Μαθητή/τριας» στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η δυνατότητα της ηλεκτρονικής έκδοσής της απαλλάσσει τους ενδιαφερόμενους από τη γραφειοκρατία, δεδομένου ότι η βεβαίωση αυτή χρησιμοποιείται σε πλήθος διαδικασιών της Δημόσιας Διοίκησης, όπως για τη χορήγηση σειράς επιδομάτων ( επίδομα παιδιού, θέρμανσης, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα), την αναβολή κατάταξης σπουδαστών δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, κλπ.

Η υπηρεσία είναι προσβάσιμη είτε απευθείας στο gov. gr, είτε στην ενότητα «Εκπαίδευση» και στην υποενότητα «Εγγραφή σε σχολείο».

Οι ενδιαφερόμενοι συνδέονται με τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασής τους στο TaxisNet και εκδίδουν τη βεβαίωση, μέσω gov.gr, χωρίς να απαιτείται να συμπληρώσουν κανένα άλλο στοιχείο.

Η βεβαίωση φέρει τα χαρακτηριστικά εγκυρότητας του gov.gr, δηλαδή μοναδικό κωδικό αριθμό σε αλφαριθμητική μορφή και σε μορφή QR, καθώς και προηγμένη ηλεκτρονική υπογραφή του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και έχει ισχύ τόσο ως ηλεκτρονικό έγγραφο, όσο και ως έντυπο έγγραφο.

Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη της υπηρεσίας έγινε από τα συναρμόδια υπουργεία Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τους Φορείς τους: το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (Ι.Τ.Υ.Ε.), τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET).

Τα στοιχεία των πολιτών αντλούνται μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Διαφήμιση