Αρχική Ειδήσεις Κ. Μητσοτάκης: Με 2,1 δισ. ευρώ ενισχύονται οι υποδομές σε Πυροσβεστική και...

Κ. Μητσοτάκης: Με 2,1 δισ. ευρώ ενισχύονται οι υποδομές σε Πυροσβεστική και Πολιτική Προστασία

Στην οχύρωση της χώρας απέναντι στην κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις που απορρέουν από αυτήν, όπως οι δασικές πυρκαγιές που κοστίζουν σε ανθρώπινες ζωές, εκτός των ανυπολόγιστων περιβαλλοντικών και οικονομικών καταστροφών προχωράει η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να είναι έτοιμη εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου. 

0
μητσοτακης πειραιας3
Διαφήμιση

H κλιματική κρίση που αντιμετωπίζει ολόκληρος ο πλανήτης καθιστά μονόδρομο τα μέτρα πρόληψης και την επένδυση στην Πολιτική Προστασία τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τελετή στον Πειραιά για την ένταξη δύο πυροσβεστικών πλοίων στο Πυροσβεστικό Σώμα, σηματοδοτώντας την ενίσχυση σε υποδομές που αφορούν την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε θερμές ευχαριστίες σε όσους υπηρετούν το Πυροσβεστικό Σώμα και παράλληλα αναφέρθηκε στο πρόγραμμα Αιγίς ευχαριστώντας τον Βασίλη Κικίλια για τον γρήγορο σχεδιασμό και υλοποίηση. Διατίθενται 2,1 δισ. για υποδομές σε πυροσβεστική και πολιτική προστασία τόνισε ο Κ.Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην «τεράστια προσπάθεια που καταβάλλει η πολιτεία να εκσυγχρονίσει τις υποδομές».

«Καταφέραμε και σώσαμε με προσπάθεια πόρους ώστε τα 2 σκάφη να διατίθενται στις υπηρεσίες του πυροσβεστικού σώματος», πρόσθεσε.

«Τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς τις γυναίκες και τους άνδρες του πυροσβεστικού σώματος που 365 μέρες τον χρόνο προσφέρουν την υπηρεσία τους για το καλό και την ασφάλεια όλων μας. Σήμερα είναι μια συγκινητική στιγμή καθώς τα ονόματα δύο ηρώων που έπεσαν την ώρα του καθήκοντος δόθηκαν στα δύο πυροσβεστικά σκάφη. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μην ξεχνάμε τη μνήμη τους» τόνισε ο πρωθυπουργός. Παρόντες στην τελετή ήταν οι γονείς του Αριστείδη Μουζακίτη.

Κ. Μητσοτάκης: Θα διατεθούν 2,1 δισ. για υποδομές σε Πυροσβεστική και Πολιτική Προστασία
EUROKINISSI

«Εύχομαι τα πλοία να είναι καλοτάξιδα. Πρέπει να προετοιμαστούμε για τη νέα αντιπυρική περίοδο και είμαι σίγουρος ότι το πυροσβεστικό σώμα θα σταθεί και πάλι στο ύψος των περιστάσεων» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Β. Κικίλιας: Πρόληψη και αλλαγή του δόγματος του Πυροσβεστικού σώματος

Στον χαιρετισμό του ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής, Βασίλης Κικίλιας, επισήμανε ότι η κλιματική κρίση έχει δοκιμάσει τη χώρα μας. «Εμείς πρέπει να ενισχύσουμε τις δυνάμεις μας. Τώρα περνάει ένα νομοσχέδιο για τον Ποινικό Κώδικα που προβλέπει και ποινές για όσους είναι καθ’ έξην εμπρηστές. Πλέον η ποινή θα είναι 10 χρόνια και κακούργημα».

Κ. Μητσοτάκης: Θα διατεθούν 2,1 δισ. για υποδομές σε Πυροσβεστική και Πολιτική Προστασία
Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024. ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

«Το πρώτο κομμάτι είναι η πρόληψη, το δεύτερο η αλλαγή του δόγματος του Πυροσβεστικού σώματος για τις πυρκαγιές και το τρίτο έχει να κάνει με τις προμήθειες εξοπλισμού και νέας τεχνολογίας» πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας.

«Ο πρωθυπουργός έδωσε ξεκάθαρη εντολή να προχωρήσει το πρόγραμμα «Αιγίς» και ο εξοπλισμός της πολιτικής προστασίας. Για πρώτη φορά στην ιστορία της Πυροσβεστικής ο πρωθυπουργός βρήκε και εξασφάλισε κονδύλια 2,1 δισ. ευρώ. Θα είναι μη πατριωτικό αυτά να μην επιτραπούν σε τεχνολογίες και μέσα και προίκα για τις επόμενες γενιές» συμπλήρωσε ο υπουργός.

Σχετικά με τα δύο νεότευκτα πλοία ο κ. Κικίλιας μίλησε για στόλο που πλέον έχει 12 πλοία «για περισσότερες διασώσεις από φυσικές καταστροφές».

Διαφήμιση