Αρχική Special Topics Έλον Μασκ: Γεγονός η εμφύτευση τσιπ εγκεφάλου στον άνθρωπο-Κάνει κλικ μόνο με...

Έλον Μασκ: Γεγονός η εμφύτευση τσιπ εγκεφάλου στον άνθρωπο-Κάνει κλικ μόνο με τη δύναμη της σκέψης στο ποντίκι του pc

Ανάμεικτα συναισθήματα δημιουργεί η είδηση που ο ίδιος ο Έλον Μασκ θέλησε να μοιραστεί μέσα από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης «Χ» (πρώην Twitter), ότι ο πρώτος άνθρωπος στον οποίο εμφυτεύθηκε από τη Neuralink τσιπ εγκεφάλου, είναι σε θέση να ελέγχει ένα ποντίκι υπολογιστή χρησιμοποιώντας τη σκέψη του!

0
Εγκέφαλος
Διαφήμιση

 

Μάλιστα, όπως δήλωσε ο μεγιστάνας Έλον Μασκ, στο πλαίσιο του event Spaces στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης «Χ», «η πρόοδος είναι καλή και ο ασθενής μετά την εμφύτευση τσιπ φαίνεται να έχει αναρρώσει πλήρως, έχοντας τις αντιδράσεις των νεύρων που γνωρίζουμε. Είναι σε θέση να μετακινήσει ένα ποντίκι στην οθόνη μόνο με τη σκέψη».

 

Σύμφωνα με τον Μασκ, η Neuralink προσπαθεί τώρα να αποσπάσει όσο το δυνατόν περισσότερα «κλικ» στο ποντίκι από τον ασθενή.

Το πείραμα χρησιμοποιεί ένα ρομπότ για να τοποθετήσει χειρουργικά ένα εμφύτευμα διεπαφής εγκεφάλου-υπολογιστή σε μια περιοχή του εγκεφάλου που ελέγχει την πρόθεση κίνησης, διευκρίνισε η Neuralink, προσθέτοντας ότι ο αρχικός στόχος είναι να δοθεί δυνατότητα σε έναν άνθρωπο να ελέγχει έναν κέρσορα ή ένα πληκτρολόγιο χρησιμοποιώντας τις σκέψεις του.

Ο Μασκ έχει μεγάλες φιλοδοξίες για τη Neuralink, λέγοντας ότι θα διευκόλυνε τη θεραπεία παθήσεων όπως η παχυσαρκία, ο αυτισμός, η κατάθλιψη και η σχιζοφρένεια.

Η Neuralink, η αξία της οποίας ήταν περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι, έχει αντιμετωπίσει επανειλημμένες εκκλήσεις για έλεγχο σχετικά με τα πρωτόκολλα ασφαλείας της.

Το Reuters ανέφερε τον περασμένο μήνα ότι η εταιρεία έλαβε πρόστιμο για παραβίαση των κανόνων του Υπουργείου Μεταφορών των ΗΠΑ σχετικά με τη διακίνηση επικίνδυνων υλικών.

Ελον Μασκ

Δεν αμφιβάλουμε ότι οι προθέσεις του Έλον Μασκ είναι καλές και σίγουρα το συγκεκριμένο τσιπ δίνει ελπίδες σε εκατομμύρια ανθρώπους που βασανίζονται ιδιαίτερα στις ζωές τους, από ασθένειες ή είναι παράλυτοι.

Ωστόσο, δεν παύει να είναι ανησυχητικό καθώς σε λάθος «χέρια» ένα τέτοιο επίτευγμα θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μεγάλη «κατάρα» για την Ανθρωπότητα.

Κάποιος στο μέλλον, θεωρητικά θα μπορούσε ακόμα και να ελέγξει ταυτόχρονα, εκατομμύρια ανθρώπους.

Διαφήμιση