Αρχική Ειδήσεις Χρ.Σταϊκούρας: Σε τροχιά “απογείωσης” το αεροδρόμιο “Ελ.Βενιζέλος

Χρ.Σταϊκούρας: Σε τροχιά “απογείωσης” το αεροδρόμιο “Ελ.Βενιζέλος

Σε τροχιά “απογείωσης” βρίσκεται το αεροδρόμιο “Ελ.Βενιζέλος”, με τις επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση του να συνεχίζονται, προκειμένου να αυξηθεί η ικανότητα του αεροδρομίου να φιλοξενεί περισσότερα αεροσκάφη και επιβάτες. Στόχος είναι η αύξηση της χωρητικότητας των τερματικών σταθμών του αεροδρομίου σε 50 εκατομμύρια επιβάτες – ετησίως – έως το 2046.

0
Αεροδρόμιο
Διαφήμιση

Για το αεροδρόμιο “Ελ.Βενιζέλος” και την αναπτυξιακή του δυναμική, καταδεικνύοντας τη στρατηγική σημασία του για την Ελλάδα και επιβεβαιώνοντας ότι η ελληνική οικονομία έχει αλλάξει σελίδα, μίλησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών της «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.», στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

«Η ελληνική οικονομία έχει αλλάξει σελίδα. Γίνεται πιο εξωστρεφής, στηριζόμενη, όλο και περισσότερο, στις επενδύσεις, που με τη σειρά τους, ενισχύουν τη βιώσιμη ανάπτυξη, δημιουργούν νέες θέσεις απασχόλησης και τονώνουν την κοινωνική συνοχή», τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι οι επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση του αερολιμένα συνεχίζονται, ώστε να αυξηθεί η ικανότητα του αεροδρομίου να φιλοξενεί περισσότερα αεροσκάφη και επιβάτες, με στόχο την αύξηση της χωρητικότητας των τερματικών σταθμών σε 50 εκατομμύρια επιβάτες – ετησίως – έως το 2046.

σταικουρας Χ.Α

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο κ. Σταϊκούρας, με αφορμή της εισαγωγή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» στο Χρηματιστήριο Αθηνών:

-Το ύψος προσφορών των επενδυτών, το τίμημα και η όλη διαδικασία της δημόσιας εγγραφής που καταλήγουν στο σημερινό αποτέλεσμα, αντικατοπτρίζουν την αναπτυξιακή δυναμική του Αεροδρομίου, καταδεικνύουν τη στρατηγική σημασία του για την Ελλάδα και ενισχύουν τη θέση του στον διεθνή αεροπορικό χάρτη.

-Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις, οι προηγμένες υπηρεσίες, η καινοτομία, τα υψηλά πρότυπα ασφαλείας και η εξυπηρέτηση υψηλής ποιότητας σε ταξιδιώτες και αεροπορικές εταιρείες, καθιστούν τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών το σημαντικότερο σημείο σύνδεσης της Ελλάδας με ολόκληρο τον κόσμο.

-Μέσα στο 2023, μετακινήθηκαν περισσότεροι από 28 εκατομμύρια επιβάτες, επιτυγχάνοντας αύξηση κατά 10% σε σχέση με το 2019.

-Ο αριθμός των πτήσεων, στο αεροδρόμιο “Ελ.Βενιζέλος” κατά το περασμένο έτος, ξεπέρασε τις 240.000, αυξημένος κατά 7% σε σχέση με το 2019, συνδέοντας την Αθήνα με περισσότερες από 155 πόλεις – προορισμούς σε 55 χώρες, σε συνεργασία με περισσότερους από 65 αερομεταφορείς.

-Μάλιστα, το Αεροδρόμιο, τα τελευταία 5 έτη, έχει προσθέσει 69 νέους προορισμούς στο δίκτυό του και έχει αναπτύξει συνεργασίες με 32 νέες αεροπορικές εταιρείες.

Διαφήμιση