Αρχική Ειδήσεις Χιλή: Καμένη γη και απελπισία αφήνουν πίσω τους οι φονικές πυρκαγιές

Χιλή: Καμένη γη και απελπισία αφήνουν πίσω τους οι φονικές πυρκαγιές

Ύστερα από πολλές ημέρες της “γήινης κόλασης” που βίωναν οι πολίτες στη Χιλή, οι αρχές κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τις δασικές πυρκαγιές, αφήνοντας πίσω τους απελπισία, αποκαΐδια και πάνω από 130 νεκρούς! 

0
Χιλή πυρκαγιές2
Διαφήμιση

Στο μεταξύ, άγνωστο παραμένει πόσοι είναι οι αγνοούμενοι που βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια, ενώ όλοι οι νεκροί ζούσαν στη Βαλπαραΐσο.

Στην πυροπαθή περιοχή, κάτοικοι οργανώνουν νυχτερινές περιπολίες, καθώς καταγγέλλουν πως η καταστροφή οφειλόταν σε εμπρησμό.

Χιλή πυρκαγιές 1

«Η οικογένειά μου βρίσκεται σε ασφαλές μέρος, προτίμησα να παραμείνω εδώ. Η κάτω πλευρά είναι ακόμα γεμάτη δέντρα και βλέπουμε πολύ κόσμο να ανεβοκατεβαίνει», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μιγκέλ Άνχελ Ρέτο, περουβιανός εργάτης, 42 ετών.

Μαζί με υπηκόους Χιλής, Βενεζουέλας, Αϊτής και Ισημερινού, ο κ. Ρέτο είναι εγκατεστημένος παράτυπα στους λόφους γύρω από τη Βίνια δελ Μαρ, τομέα που είναι γνωστός με την ονομασία «Ηνωμένα Έθνη».

Οι αρχές θεωρούν πως όντως πολλές πυρκαγιές οφείλονταν σε εμπρησμούς. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, κάπου 15.000 κατοικίες έγιναν παρανάλωμα.

Χιλή πυρκαγιές

Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Βίνια δελ Μαρ προχθές Τρίτη, ο πρόεδρος Μπόριτς προειδοποίησε πως «υπάρχουν κάποιοι που προσπαθούν να βάλουν φωτιές, θα τους βρούμε και θα τους στείλουμε πίσω από τα σίδερα».

Εν μέσω καλοκαιριού του θερινού ημισφαιρίου και συνεχιζόμενου καύσωνα, η Χιλή εξακολουθεί να πλήττεται από αρκετές ακόμη πυρκαγιές στο κεντρικό και νότιο τμήμα της, κατά την εθνική υπηρεσία πρόληψης και επέμβασης σε περιπτώσεις καταστροφών.
Διαφήμιση