Αρχική Βίντεο Αγγλία: Χελώνα αλιγάτορας σκορπάει τον τρόμο!-Βίντεο

Αγγλία: Χελώνα αλιγάτορας σκορπάει τον τρόμο!-Βίντεο

Φόβο προκάλεσε η είδηση ότι εθεάθη η χελώνα-αλιγάτορας στα νερά της Αγγλίας · Αυτό το παράξενο είδος ερπετού που ευδοκιμεί στη Φλόριντα των ΗΠΑ, έχει τη δυνατότητα να κόψει ακόμη και ανθρώπινα δάχτυλα, ενώ η όψη του διαφέρει πολύ από το κλασικό είδος χελώνας που όλοι γνωρίζουμε!

0
χελωνα αλιγάτορας
Διαφήμιση

Έκπληκτοι έμειναν οι κάτοικοι όταν αντίκρυσαν αυτό το ασυνήθιστο είδος χελώνας, που ονομάζουν χελώνα αλιγάτορας και ενδημεί συνήθως σε λίμνες της Φλόριντα, σε λίμνη της βορειοδυτικής Αγγλίας.

Συγκεκριμένα η χελώνα αλιγάτορας βρέθηκε στην Κάμπρια της βορειοδυτικής Αγγλία, ενώ το σαγόνι αυτού του επικίνδυνου ερπετού με σαγόνι αρκετά ισχυρό ώστε να μπορεί το δάγκωμά της να προκαλέσει ζημιές ακόμα και στα οστά.

Οι χελώνες αυτού του είδους είναι κατά κύριο λόγο ενδημικές σε ποτάμια και βάλτους της Φλόριντα και αναγνωρίζονται από το ιδιαίτερο καβούκι τους, που τις κάνει να μοιάζουν… με δεινόσαυρο.

Το συγκεκριμένο ερπετό του γλυκού νερού εντοπίστηκε στη λίμνη Urswick Tarn της Κάμπρια και ανασύρθηκε από μια τοπική δημοτική σύμβουλο, η οποία, χωρίς να γνωρίζει τι ακριβώς είχε βρει, έβαλε τη χελώνα σε ένα καλάθι αγορών και το πήγε στον κτηνίατρο.

«Είχε αρχίσει να φαίνεται αρκετά αξιολύπητο. Τηλεφώνησα σε διάφορες υπηρεσίες, οι οποίες δεν βοήθησαν καθόλου. Όλοι νόμιζαν ότι ήταν μια απλή χελώνα, αλλά δεν ήταν» είπε σε τοπική εφημερίδα, προσθέτοντας πως πιθανότατα την είχε στην κατοχή του κάποιος λάτρης εξωτικών ζώων, ο οποίος δεν μπορούσε να τη φροντίσει άλλο.

Οι χελώνες – αλιγάτορες είναι ένα χωροκατακτητικό είδος που μπορεί να δαγκώσει εύκολα ακόμα και τα οστά και μπορεί να κόψει ανθρώπινα δάχτυλα, σύμφωνα με την εγκυκλοπαίδεια «Britannica».

Οι χελώνες αυτές είναι κυνηγοί που συνήθως τρέφονται με ψάρια, βατράχια, μικρά θηλαστικά, ακόμη και άλλες χελώνες. Μπορούν να φτάσουν σε μήκος τα 100 εκατοστά και να ζυγίζουν έως και 90 κιλά.

Διαφήμιση