Αρχική Ειδήσεις Αυστραλία: Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά σε θαμνώδεις εκτάσεις-Εκκενώνονται πόλεις

Αυστραλία: Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά σε θαμνώδεις εκτάσεις-Εκκενώνονται πόλεις

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις τείνει να λάβει η πυρκαγιά στην Αυστραλία, με τις αρχές να έχουν δώσει εντολή για εκκένωση σε 2.000 ανθρώπους από πόλεις στο δυτικό τμήμα της πολιτείας Βικτώρια. Η πυρκαγιά μαίνεται σε θαμνώδεις εκτάσεις εκτός ελέγχου, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να προσπαθούν να την περιορίσουν.

0
Australia Wildfires
Διαφήμιση

Πυρκαγιά μαίνεται σε έκταση περίπου 50 τετραγωνικών χιλιομέτρων βορειοδυτικά του Μπάλαρατ στην Αυστραλία. Φωτιά μαίνεται επίσης εκτός ελέγχου σε παρόμοια έκταση που βρίσκεται δυτικότερα. Η πρωθυπουργός της πολιτείας Τζασίντα Άλαν δήλωσε ότι πάνω από 1.000 πυροσβέστες επιχειρούν στα μέτωπα, υποστηριζόμενοι από 24 αεροπλάνα και πάνω από 100 οχήματα. Σύντομα προγραμματίζεται να σταλούν για να μετάσχουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης κι άλλα.

Η άμεση απομάκρυνση είναι η ασφαλέστερη επιλογή γι’αυτές τις κοινότητες“, σημείωσε η πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. “Αν βρισκόσαστε σε αυτές τις περιοχές, παρακαλώ να ακολουθήσετε αυτήν την σύσταση, παρακαλώ να ενεργήσετε τώρα για να σώσετε τη ζωή σας“. Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε ιδιοκτησίες, αλλά σημείωσαν ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να υπάρξει ακριβής εικόνα της κατάστασης.

Μεγάλες περιοχές της πολιτείας στην Αυστραλία βρίσκονται σε κατάσταση υψηλού συναγερμού για πυρκαγιές και το Γραφείο Μετεωρολογίας εξέδωσε σήμερα προειδοποίηση για ακραίο κίνδυνο πυρκαγιών για διάφορες περιοχές λόγω των θερμών και ξηρών ανέμων και της πιθανότητας θυελλών.

Οι φωτιές δυτικά της Μπάλαρατ αναμένεται να επιδεινωθούν στη διάρκεια της νύχτας έως περίπου τα μεσάνυχτα, όταν αναμένεται μια εξασθένηση των ανέμων, δήλωσε παράλληλα ο Τζέισον Χέφερναν, επικεφαλής της αρχής της χώρας για τις πυρκαγιές κατά την ίδια συνέντευξη Τύπου. Οι θερμοκρασίες κυμαίνονταν άνω των 40 βαθμών Κελσίου στο βορειοδυτικό τμήμα της πολιτείας στις 15:00 τοπική ώρα (06:00 ώρα Ελλάδος).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διαφήμιση