Αρχική Special Topics Sophia: Στην Ελλάδα το πιο διάσημο ρομπότ AI στον κόσμο

Sophia: Στην Ελλάδα το πιο διάσημο ρομπότ AI στον κόσμο

Στην Ελλάδα βρίσκεται η Sophia, το πιο εξελιγμένο ρομπότ AI στον κόσμο, κάνοντας εμφανίσεις  μέσα στο μήνα Μάρτιο τόσο σε Ρόδο όσο και σε Ναύπακτο!

0
SOFIA ROMPOT
Διαφήμιση

Η Sophia είναι το πιο εξελιγμένο ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο. Το IQ της είναι ανώτερο του Αϊνστάιν. Μιλάει άπταιστα 20 γλώσσες, μεταξύ αυτών και ελληνικά. Απευθυνόμενοι στο ελληνικό κοινό τόνισε «Γεια σας Έλληνες φίλοι μου. Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι στην Ελλάδα για πρώτη φορά».

«Η Sophia είναι το πρώτο ρομπότ που υπηρέτησε ως πρέσβειρα καινοτομίας στο αναπτυξιακό πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών. Αποτελεί το πρώτο ρομπότ πολίτη με δικό της διαβατήριο από τη Σαουδική Αραβία. Είναι πολυβραβευμένη» ανέφερε η Ανδριανή Μανέτα, Marketing Director της Hanson Robotics.

Ο διευθύνων σύμβουλος της HP, Νίκος Χρηστάκης δήλωσε: «Δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα από το να φέρουμε ένα προϊόν τεχνητής νοημοσύνης όπως είναι η Σοφία. Είναι πρώτη φορά που έρχεται στην Ελλάδα και είναι πόλος έλξης για όλους τους συνεργάτες πληροφορικής γιατί πρακτικά βλέπουν πού πάμε».

Το διάσημο ρομπότ έχει συζητήσει με επιστήμονες και πολιτικούς ηγέτες. Οι δύο επίσημες εμφανίσεις της στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθούν τον Μάρτιο σε Ρόδο και Ναύπακτο.

Διαφήμιση