Αρχική Special Topics S.O.S για το “Ναυάγιο”- Έρμαιο της αδιαφορίας η τουριστική ατραξιόν της Ζακύνθου

S.O.S για το “Ναυάγιο”- Έρμαιο της αδιαφορίας η τουριστική ατραξιόν της Ζακύνθου

Σε “αποσύνθεση” βρίσκεται πλέον το ιστορικό “Ναυάγιο” στη Ζάκυνθο, καθώς εδώ και χρόνια βρίσκεται έρμαιο στα καιρικά φαινόμενα, αλλά και στην ασυνεννοησία μεταξύ των φορέων για την προστασία του.

0
ναυαγιο1
Διαφήμιση

 

Μάλιστα, η κακοκαιρία που έπληξε τις τελευταίες ημέρες και την Ζάκυνθο, ανέδειξε, για μία ακόμη φορά, την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο «Παναγιώτης», το πλοίο στην παραλία «Ναυάγιο».

Η άμμος έχει σκεπάσει σε μεγάλο βαθμό το κουφάρι του πλοίου, το οποίο για δεκαετίες έχει αφεθεί έρμαιο των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν, ειδικά τον χειμώνα, στην περιοχή.

Οι μέχρι τώρα προσπάθειες διάσωσης και συντήρησης του πλοίου δεν έχουν φέρει κανένα απολύτως αποτέλεσμα, κυρίως λόγω της ασυνεννοησίας των πολλών φορέων που είτε έχουν, είτε διεκδικούν ρόλο στο Ναυάγιο.

Γι’ αυτό ο νέος Δήμαρχος Ζακύνθου, Γιώργος Στασινόπουλος έχει ξεκινήσει σειρά επαφών με κυβερνητικούς φορείς, μαζί με τον τοπικό βουλευτή, Διονύση Ακτύπη, ζητώντας να αναλάβει ο Δήμος την αποκλειστική διαχείριση του Ναυαγίου, προκειμένου και ο «Παναγιώτης» να σωθεί και να λειτουργεί όπως πρέπει και η παραλία και το πλάτωμα θέασης.

Διαφήμιση