Αρχική Ειδήσεις Νέα δεδομένα στα Google Maps – Η νέα λειτουργία στα κινητά

Νέα δεδομένα στα Google Maps – Η νέα λειτουργία στα κινητά

Νέα δεδομένα στους χάρτες της φέρνει η Google, στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης που υλοποιεί στα Google Maps, προκειμένου να βελτιώσει περαιτέρω την εμπειρία των χρηστών.

0
google maps
Διαφήμιση

Το τελευταίο διάστημα ο τεχνολογικός κολοσσός δείχνει να πειραματίζεται με την απεικόνιση των κτηρίων στους Χάρτες σε τρισδιάστατη μορφή (Google Maps), τόσο κατά τη χρήση του app όσο και στο Android Auto.

Μέχρι σήμερα, η 3D απεικόνιση των κτηρίων εντοπιζόταν στους χάρτες Google Maps, αλλά όχι κατά τη φάση της πλοήγησης, κάτι το οποίο αλλάζει προκειμένου να διευκολύνονται περαιτέρω οι χρήστες, ενόσω λαμβάνουν οδηγίες για το πώς θα φτάσουν σε έναν προορισμό.

Η εν λόγω αλλαγή, προς το παρόν τουλάχιστον, έχει εμφανιστεί μόλις σε λίγους χρήστες, ενώ για να δει ο χρήστης τα κτήρια σε τρισδιάστατη μορφή όσο πλοηγείται πρέπει να επιλέξει την επιλογή “3D” στο μενού των “Layers” («Τύποι Χαρτών»).

google maps 3d

Σημειώνεται ότι όπως έγινε πρόσφατα γνωστό, η Google θα προβεί σε μία ακόμα μεγάλη αλλαγή στους Χάρτες. Ειδικότερα, το αρχείο των διαδρομών και των ταξιδιών που υλοποιεί ο χρήστης θα αποθηκεύεται απευθείας στα κινητά τηλέφωνα των χρηστών και όχι σε cloud, ώστε να θωρακιστεί η ιδιωτική ζωή των χρηστών της.

Ανάρπαστη, τέλος, γίνεται η λειτουργία Immersive View που έχει «έρθει» στην Ελλάδα και επιτρέπει στον χρήστη να κάνει ένα «εικονικό tour» σε τοπόσημα, όπως είναι η Ακρόπολη.

Μέσω του Immersive View ο χρήστης μπορεί να ενημερωθεί – μεταξύ άλλων – για τον κυκλοφοριακό φόρτο στους γύρω δρόμους όπως και για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν, με εκτιμήσεις και για τις επόμενες ώρες της ημέρας.

Πρόσφατα, τέλος, η Google επέκτεινε τη λειτουργία και για διαδρομές (Immersive view for Routes), χωρίς ωστόσο να είναι διαθέσιμη προς το παρόν στη χώρα μας.

Διαφήμιση